Sosyal Medya

Dünya

Tayland polisi bombayı uzaklaştıramadı

Tayland'da protestocularla çatışan bir polis, el bombasını tekmeyle uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak bomba vurduğu sırada patlayınca polis ağır yaralandı.



Tayland'da göstericilerin arasında kalan polis amiri, önde kurmaya çalıştığı barikatı arkadaÅŸlarını çağırarak güçlendirmeye çalışıyordu. Bu sırada önüne bir el bombası atıldı. Bombayı tekmeyle uzaklaÅŸtırmaya çalışırken patladı. 

Sonrasında polisler etrafa ateÅŸ açarak oradan uzaklaÅŸmaya çalıştı. SaÄŸlık ekipleri bazı göstericilerin de yardımıyla yaralanan polisleri o bölgeden aldı ve yaralılara müdahale etti.

Tayland’da olaylar, BaÅŸbakan’ın Yinglak Åžinavatra'nın, kardeÅŸi ve eski BaÅŸbakan Taksin Åžinavatra'yı yolsuzluk suçlamalarından kurtaracak af yasası çıkarmasıyla ÅŸiddetlendi..

13 Ocak’ta 'Bangkok'u kapatma' ismi verilen eylemlerde baÅŸbakanlık binası ve bakanlık binalarının olduÄŸu caddelerde barikatlarla kapatıldı. Bangkok'ta ilân edilen altmış günlük olaÄŸanüstü hâl devam ediyor. Åžimdiye kadar en az 2 polis ve 2 gösterici hayatını kaybetti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.