Sosyal Medya

Coğrafyamız

Tünellerin kapanması hayatı olumsuz etkiledi

Gazze Belediye Başkanı Refik Mikki, İsrail ablukasındaki Gazze’de durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini, tünellerin kapatılmasının hayatı iyice zorlaştırdığını söyledi. Refik Mikki, Al Jazeera'nin sorularını yanıtladı.



Gazze Belediye BaÅŸkanı Refik Salim Mikki, Ä°stanbul'da Esenler Belediyesi'nin konuÄŸu oldu. Al Jazeera'nın sorularının yanıtlayan Mikki, Ä°srail’in Mavi Marmara olayından sonra Gazze’ye uyguladığı ablukayı hafiflettiÄŸini belirtti. Ancak Mısır sınırındaki tünellerin kapatılmasıyla durumun tekrar kötüleÅŸtiÄŸini dile getirdi.

Ä°srail’in  inÅŸaat malzemelerine ambargo koymasının Gazze’de iÅŸ döngüsünü de etkilediÄŸini ifade eden Refik Mikki, Gazze’nin acil hammadde ve inÅŸaat malzemelerine ihtiyaç duyduÄŸunu belirtti. Mikki, 'dünya ile alış veriÅŸ ve ticaret yapabilmemiz için de kapıların açılması gerekir' dedi. BaÅŸkan Refik Mikki, her gün 8 saat elektrik kesildiÄŸini, petrol fiyatları da her geçen gün katlanarak arttığını hatırlatarak, Gazze Åžeridi'ndeki küçük fabrikaların artan maliyetleri karşılayamadığı için kapandığını söyledi. BaÅŸkan, Gazze ÅŸeridinde iÅŸsizliÄŸin en ciddi sorunlardan biri haline geldiÄŸine de dikkat çekti.

Mikki, Türkiye’ye güvendiklerini ambargonun kaldırılması yönündeki çabalarının umutlarını artırdığı belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.