Sosyal Medya

Coğrafyamız

Irak'ta patlamalar: 9 ölü

Irak güvenlik kaynaklarına göre başkent Bağdat ve Bakuba'daki bombalı saldırılarda 9 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı



Irak güvenlik kaynakları, baÅŸkent BaÄŸdat'ın merkezindeki Arabi çarşısına yerleÅŸtirilen iki bombanın patlaması sonucu 5 kiÅŸinin öldüÄŸünü, 15 kiÅŸinin yaralandığını söyledi. Patlamaların ardından çarşıda yangın çıktı.

BaÄŸdat’ın kuzeydoÄŸusundaki Bakuba'da da yola yerleÅŸtirilen patlayıcıların infilak etmesi sonucu bir yüzbaşı öldü. Bakuba’nın Had Masker köyünde de yola yerleÅŸtirilen bombanın patlaması sonucu üç kiÅŸi öldü, 10 kiÅŸi de yaralandı.

IŞİD Tuzhurmatu'da köy kuÅŸattı

Irak Åžam Ä°slam Devleti (IŞİD), Irak’ın kuzeyindeki Tuzhurmatu ilçesine baÄŸlı Süleyman Beg beldesini ağır silahlarla kuÅŸatma altına aldı.

Görgü tanıkları IŞİD’in bölgeyi ağır silahlarla kuÅŸattığını söylüyor.

Kaynaklar, IŞİD güçlerinin gece geç saatlerde Süleyman Beg'in çeÅŸitli noktalarına havan topuyla saldırdıklarını ve ardından yaÅŸanan karmaÅŸadan faydalanarak beldenin çevresine sızmayı baÅŸardığını söyledi.

Sabah saatlerinde karakol ve bazı kamu kuruluÅŸlarını ele geçirmek isteyen IŞİD militanları ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Beldeyi kuÅŸatma altına alan, yer yer içerideki bazı noktalara sızan militanları püskürtmek için Irak ordusundan bölgeye takviye güçler gönderildi, çatışmalar devam ediyor.

Süleyman Beg'de çatışmalar nedeniyle sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi. Görgü tanıkları kurÅŸun ve bomba sesleri nedeniyle dışarı çıkamadıklarını söyledi.

Kerkük'te saldırı

Kerkük’te Ä°kinci Tümen Komutanı Muhammed ed-Duleymi, IŞİD üyelerinin Kerkük'ün batısındaki Er-Riyad banliyösü yakınlarında orduya ait bir kontrol noktasına saldırdığını söyledi.

Duleymi, çıkan çatışmada 1 askerin öldüÄŸünü söyledi.

Anbar'daki çatışmalar

Irak’ta Sünni milletvekili Ahmed Alvani’nin 28 Aralık'ta tutuklanmasının ardından Anbar eyaletinin en büyük kenti Ramadi'de bir yıldan uzun süredir devam eden hükümet karşıtı gösterilerin yapıldığı alan, Irak ordusu tarafından basıldı. Bunun üzerine ayaklanan Sünni aÅŸiretler ile Irak ordusu arasında Felluce ve Ramadi’de çatışmalar baÅŸladı.

Irak Åžam Ä°slam Devleti’nin (IŞİD), Felluce ve Ramadi'nin bazı bölümlerinde kontrolü saÄŸlamasının ardından, ordu büyük çapta operasyon baÅŸlatmış ve Ramadi’de kontrolü yeniden ele geçirmiÅŸti. Felluce kentindeki çatışmalar ise sürüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.