Sosyal Medya

Dünya

Bu maymunlar köle

Tayland'da doğal ortamlarından bebekken alınan kısa kuyruklu makak maymunları, hindistan cevizi toplamak için eğitiliyor.



GüneydoÄŸu Asya ülkelerinden Tayland’ın önemli gelir kaynaklarından biri olan hindistan cevizinin lezzeti ve faydaları çok, hasadı ise oldukça zor.

Tayland'daki bazı hindistan cevizi tarlası sahipleri, yükseklikleri 20 metreyi bulan aÄŸacın meyvelerini yere indirmek için uzun bambuların ucuna iliÅŸtirdikleri keskin bıçaklar yardımıyla hasat yaparken, bazı çiftçiler ise farklı bir yöntem kullanıyor. 

GüneydoÄŸu Asya'da yaÅŸayan 7-10 kilogram ağırlığa sahip kısa kuyruklu makak maymunları, vücut ölçülerinin aksine son derece çevik ve çalışkan. Bu durumun farkına varan Taylandlılar, maymunları, henüz bebek sayılabilecek yaÅŸtayken doÄŸal ortamlarında kurulan tuzaklar yardımıyla yakalayarak hindistan cevizi toplamak için eÄŸitiyor.

EÄŸitim sırasında zaman zaman ÅŸiddete de maruz kalan kısa kuyruklu makak maymunları, yetiÅŸkinliÄŸe eriÅŸtiklerinde sahiplerinin komutları doÄŸrultusunda usta birer hindistan cevizi iÅŸçisi oluyor. Ä°ÅŸçi maymunun çalışma karşılığında günlük ödülü ise sadece birkaç muz ya da mango.

Kısa kuyruklu makak maymunlarının, bir insandan 10 kat daha hızlı çalışabildiÄŸi ve günde 700 ila 1000 adet hindistan cevizi toplayabildiÄŸi belirtiliyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.