Sosyal Medya

Coğrafyamız

Cuma, kabine listesini sunmadı

Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Cuma, Cumhurbaşkanı Merzuki’ye kabine listesini sunmadı



Tunus'ta hükümeti kurmakla görevlendirilen Mehdi Cuma'nın, oluÅŸturacağı yeni kabine listesini CumhurbaÅŸkanı Merzuki'ye sunmadığını bildirdi.

Kartaca Sarayı'nda Muhammed el-Munsif el-Merzuki ile görüÅŸtükten sonra basın toplantısı düzenleyen Mehdi Cuma, yeni kabine listesini daha geniÅŸ ve kapsamlı olması için cumhurbaÅŸkanına takdim etmediÄŸini belirterek, güçler arasında dengeleri saÄŸlamak ve her kesimi kapsayan geniÅŸ tabanlı bir kabine oluÅŸturmak istediklerini kaydetti.

Kabinede yer alacak kiÅŸilerin isimlerinin belli olduÄŸunu ancak bazı isimlerin, özellikle emniyet ve ülkenin güvenliÄŸi konuları üzerinde durduklarını belirten Cuma, çözümün uzak olmadığını en yakın zamanda yeni kabinenin ilan edileceÄŸini dile getirdi.

Öte yandan, BaÅŸbakanlık resmi sözcüsü, CumhurbaÅŸkanı Merzuki'nin tüm siyasi partilerle yarın istiÅŸare toplantısı yapacağını ve kapsamlı bir hükümetin kurulması için çalışmalar yapılacağını ifade etti.  

Tunus Genel Ä°ÅŸçi Sendikası  (UGTT) liderliÄŸinde, Tunus Sanayi Ticaret ve El Sanatları BirliÄŸi, Tunuslu Avukatlar Ulusal BirliÄŸi ve Tunus Ä°nsan Haklarını Koruma BirliÄŸinden oluÅŸan "4'lü grup", Tunuslu muhalif Muhammed el-Brahmi'nin öldürülmesinden sonra 17 Eylül'de, ülkede yaÅŸanan siyasi krize çözüm bulunması için giriÅŸim baÅŸlatmıştı.

Önceki BaÅŸbakan Ali el-Urayyid hükümetinde Sanayi Bakanı olarak görev yapan Mehdi Cuma'nın yeni kurulacak kabinenin başına getirilmesi konusunda uzlaşılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.