Sosyal Medya

Sağlık

Mısır'da 2 öğrenci yaralandı

Mısır'daki Ezher Üniversitesi'nde düzenlenen darbe karşıtı gösteriye müdahale eden güvelik güçlerinin açtığı ateşte 2 öğrenci yaralandı.



Mısır'daki Ezher Üniversitesi'nde düzenlenen darbe karşıtı gösteriye müdahale eden güvelik güçlerinin açtığı ateÅŸte 2 öÄŸrenci yaralandı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Ezher Üniversitesi öÄŸrencileri Ziraat Fakültesi önünde sınavları boykot ettiklerini belirtmek, okulda polislerin bulunmasına ve öÄŸrencilerin gözaltına alınmasına tepki göstermek için insan zinciri oluÅŸturdu. "Ben Ezherliyim ve özgürüm" "ÖÄŸrenciler dönene kadar boykot et" yazılı pankartlar taşıyan öÄŸrencilere güvenlik güçleri, ateÅŸ açtı. Olayda 2 öÄŸrencinin saçma kurÅŸunuyla yarandığı ve bazı öÄŸrencilerin göz yaÅŸartıcı gazdan etkilendiÄŸi belirtildi.

Öte yandan, Ä°skenderiye ve EÅŸ-Åžarkıyye illerinde "14-15 Åžubat tarihlerinde yapılması planlanan anayasa referandumu" protesto edildi.

 Darbeyi Red ve MeÅŸruiyete Destek için Ulusal Ä°ttifak'ın çaÄŸrısıyla düzenlenen gösterilerde, "Masumların öldürülmesinin ardından yapılan anayasa referandumuna katılmayacağım" ve "Boykot" yazılı dövizler taşındı.

Anayasa referandumunun boykot edilmesi yönünde çaÄŸrıların yapıldığı ve tutukluların serbest bırakılmasının talep edildiÄŸi gösterilerde, darbe karşıtı eylemlerde hayatını kaybedenlerin fotoÄŸrafları ve direniÅŸin sembolü haline gelen Rabia iÅŸaretleri taşındı. 

Mısır'ın çeÅŸitli kentlerinde dün düzenlenen darbe karşıtı gösterilere polisin müdahalesi sonucu 17 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 21 kiÅŸi yaralanmıştı.  

Mısır'da ordunun müdahalesinin ardından darbe karşıtı gösteriler ülke genelinde devam ederken, akademik yılın baÅŸlangıcından bu yana üniversitelerde de sık sık protestolar düzenleniyor. Gösterilerin yoÄŸun olarak devam ettiÄŸi Ezher'de 28 Aralık'tan bu yana öÄŸrenciler sınavları boykot ediyor.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.