Genel
İnsanlığın ortak mirası koruma altında
Kültür ve Turizm Bakanlığı özel teşebbüslerin de katkısıyla sadece son üç yılda 10'dan fazla yeni müze kurdu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı özel teÅŸebbüslerin de katkısıyla sadece son üç yılda 10'dan fazla yeni müze kurdu. Ayrıca 34 yeni müzede uygulama ve proje çalışmaları baÅŸlatılırken, 50'yi aÅŸkın müze çaÄŸdaÅŸ müzecilik anlayışına göre yenilendi.
AA muhabirinin derlediÄŸi bilgelere göre, dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, KırÅŸehir Kaman Kalehöyük Arkeoloji Müzesi, EskiÅŸehir Eti Arkeoloji Müzesi, Aydın Müzesi, Tokat Arkeoloji ve Etnografya Müzesi gibi yeni müzelerle sayı 370'e çıkarıldı.
Ziyaretçilerin müzelerde artık teknolojinin bütün imkanlarından faydalanmasını isteyen Bakanlık, ilk kez birçok müzede interaktif sunum, sanal canlandırma ve hologram gibi dijital teknolojiler kullanmaya baÅŸladı.
-Müzeler, eÄŸitim ve kültür kurumlarına dönüÅŸüyor
188'i Bakanlığa baÄŸlı 370 müze, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı, tarih ve kültür meraklısına hizmet veriyor. Bunun yanında Bakanlığa baÄŸlı, düzenlenmiÅŸ 131 ören yeri de bulunuyor. Sayıları gün geçtikçe artan müzeler, artık sadece eserlerin sergilendiÄŸi, depolandığı soÄŸuk mekanlar olmaktan çıkarak, halkın eÄŸitimi için ulusal ve uluslararası konferansların, seminerlerin düzenlendiÄŸi, çeÅŸitli sosyal ve kültürel faaliyetlerin gerçekleÅŸtirildiÄŸi, sergilerin açıldığı; bilimsel yayınların yapıldığı eÄŸitim ve kültür kurumları haline getirildi.
AA
Henüz yorum yapılmamış.