Sosyal Medya

Gökhan Özcan: Yüz akı bir karakter; Kerem Aktürkoğlu



“Herkesin temkinli yaklaşılması gerektiÄŸini söylediÄŸi bir konu olduÄŸunun farkındayım, duyuyorum. Ama duyduklarım sadece onlar deÄŸil… Bir halkın çaresiz çığlığı; ölen çocukların, sivillerin maruz kaldığı katliam. Bazen evlerinde, bazen ibadet alanlarında, bazen de yardım bekledikleri hastanelerde… Ä°srail ile Filistin arasında tarih boyunca birçok ÅŸey yaÅŸanmış olabilir ancak ÅŸu gördüÄŸüm, bir milletin yok edilmek üzere olması. Bunu biliyorum ve buna sessiz kalamıyorum. Yukarıda saydıklarımı kınamayacak kimse var mı? Böyle bir dehÅŸet karşısında her ÅŸey yolundaymışçasına hayatımıza devam etmek ne kadar mümkün? Bu katliam durmalı, çocuklar yaÅŸamalı, aileler mutlu olmalı… Artık yeter!”

Yukarıdaki ifadeleri milli futbolcumuz Kerem AktürkoÄŸlu’nun sosyal medya hesabından Türkçe ve Ä°ngilizce olarak yaptığı paylaşımdan alıntıladım. Bu paylaşım ÅŸu ana kadar bütün dünyadan 13 milyona yakın etkileÅŸim aldı, 38 binden fazla paylaşıldı, 192 bin beÄŸeni ve 5 binin üstünde yorum aldı.

Kerem AktürkoÄŸlu, sürekli üstüne koyarak ilerleyen özel bir sporcu ve özel bir karakter… Galatasaray’daki ve milli takımımızdaki baÅŸarılarının ardından transfer olduÄŸu Benfica ile sadece Portekiz’de deÄŸil, bütün dünyada ilgi odağı haline gelmiÅŸ durumda. BaÅŸarısı her geçen gün büyüyor, henüz çok az maç oynadığı halde attığı goller ve yaptığı asistlerle Benfica taraftarlarının sevgilisi olmuÅŸ durumda. Onun bu yükseliÅŸinden etkilenen bazı büyük Ä°ngiliz kulüplerinin Ocak ayında yüksek rakamlı transfer teklifleriyle Benfica’nın kapısını çalacağı konuÅŸuluyor.

Kerem AktürkoÄŸlu aslında geç keÅŸfedilmiÅŸ bir yetenek… Dört sene önce Türkiye 3. Ligi takımlarından Erzincanspor’da oynuyordu, Galatasaray’a geldiÄŸinde 23 yaşındaydı. Futbol vitrinine çıkmak için bu yaÅŸlar geç sayılıyor aslında. Ancak Kerem sürekli yükselttiÄŸi grafiÄŸiyle aradaki bu zaman kaybını kapatmayı bildi ve belki önümüzdeki yılları futbolun en üst vitrini sayılan Premier Lig’in büyük kulüplerinden birinde geçirecek.

Bütün bu veriler ışığında Kerem AktürkoÄŸlu’nun ÅŸu anda kariyerinin zirvesinde olduÄŸunu söyleyebiliriz. Yani dünya gündemine böyle bir açıklamayla girmiÅŸ olmasının ona kaybettirebileceÄŸi çok ÅŸey olabilir, bu cesareti gösteriyor, bu ihtimalleri göze alıyor. Bu hareketi bazılarına profesyonelce gelmeyebilir ama Kerem bütün riskleri alarak insanca davranmayı bile isteye tercih ediyor. O daha önce de birçok defa sahaya karakter koyan hareketler yaptı, Galatasaray’daki ÅŸampiyonluk kutlamasına Filistin bilekliÄŸi takarak çıktı mesela, maçlara iki elini açıp dua ederek baÅŸlıyor mesela. Profesyonellik bahanesinin ardına sığınmıyor ve kimliÄŸini gizleme ihtiyacı duymuyor, bu maalesef futbol dünyasında çok rastlanan bir ÅŸey deÄŸil, oyuncular kimliklerini pek fazla gösteremiyor. Son zamanlarda Kerem gibi, Arda Güler gibi karakterini ortaya koyan oyuncularla bunun biraz kırıldığını görüyor, mutlu oluyoruz.

Filistin meselesinde zalimin karşısında ve mazlumun yanında duruÅŸ sergileyen birçok sporcu adaletsizce cezalandırıldı ya da maÄŸdur edildi. UEFA israil’in bariz zulmünü görmezden gelmiyor, Filistin’i destekleyen her hareketi de cezalandırıyor. Küresel medyanın önemli bir kısmı, ülke yönetimlerinin, federasyonların ve kulüp yöneticilerinin de büyük kısmı Ä°srail destekçisi… Her maçında Gazze’ye tribünler dolusu destek veren Celtic takımı UEFA tarafından defalarca cezalandırıldı. Kadro dışı bırakılan, sözleÅŸmesi feshedilen, ceza verilen oyuncular oldu. Kerem’in Filistin’e ve Gazze’ye mertçe desteÄŸini böyle bir ortamda, kariyerini kötü etkilemesi riskini alarak göÄŸsünü gere gere ifade ettiÄŸini vurgulamak gerekiyor.

Kerem AktürkoÄŸlu, profesyonelliÄŸin adil ve insaflı olmak için, insanca duyarlılık göstermemek için bir bahane olmadığına inanıyor ve bunu bütün dünyaya gösteriyor. Pek çok ÅŸöhretimiz kafasını kuma gömerken, yaÅŸananlara arkasını dönerken o dimdik doÄŸru olanı haykırıyor. O ülkemiz için, sporumuz için, maalesef türlü skandallarla her gün biraz daha gölgelenen futbolumuz için yüz akı bir karakter… Åžöhretin baÅŸ dönmelerine yakalanmayan dosdoÄŸru bir meÅŸhur… Genç nesillerimiz için dosdoÄŸru bir örnek… Onunla sadece futbolu için deÄŸil, zirvelerdeyken doÄŸru kalabildiÄŸi, ahlaklı ve mert, insaflı ve adil olabildiÄŸi için, millet olarak böyle bir sporcu yetiÅŸtirebildiÄŸimiz için özellikle gurur duymalıyız. Allah yolunu açık etsin.

Gökhan Özcan

Kaynak: YeniÅŸafak Gazetesi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.