Sosyal Medya

Güncel

Hizbullah'tan Netanyahu'nun evine İHA saldırısı

Hizbullah güçleri, İHA'larla Kayserya kentini vurdu. Söz konusu saldırıda hedefin, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun özel mülkü olduğu belirtilirken, İsrailli liderin saldırı anında evde olmadığı ve can kaybının yaşanmadığı kaydedildi. İsrail hükümeti, yaşanan olayla ilgili basına yayın yasağı getirdi.



Lübnan'dan havalanan insansız hava aracı (Ä°HA), Ä°srail'in kuzeyinde Kayserya kentinde bulunan BaÅŸbakan Binyamin Netanyahu'nun konutunun da bulunduÄŸu bölgeye isabet etti.

Ä°srail ordusundan yapılan açıklamada, Lübnan'dan Ä°srail hava sahasına doÄŸru üç Ä°HA'nın girdiÄŸinin tespit edildiÄŸi, ikisinin imha edildiÄŸi belirtildi. Bir Ä°HA'nın ise, Kayserya'da bir yapıya isabet ettiÄŸi kaydedildi.

Öte yandan, Ä°srail polisinin Netanyahu'nun evinin çevresine çok sayıda birlik gönderdiÄŸi ve kentte buraya çıkan yolların giriÅŸ-çıkışlarını kapattığı bildirildi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde Netanyahu'nun konutu çevresinde güvenlik için kurulmuÅŸ beton bloklar ve bekçi kulübesinin bulunduÄŸu alanın çevresine saÄŸlık ekipleri ve polisin yoÄŸun biçimde toplandığı görüldü.

Aynı ÅŸekilde, sosyal medyada dolaÅŸan bir görüntüde bölgede uçuÅŸ yapan bir helikopterin yanından Ä°HA'nın geçtiÄŸi ve ardından saldırı alarmları çaldığı dikkat çekti.

Hizbullah'tan, saldırıya iliÅŸkin henüz açıklama yapılmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.