Sosyal Medya

Müslüman gencin kalitesi internet karşısında belli olur

Abdülaziz Kıranşal / Milli Gazete



Namazlarına özen gösteren bir Müslüman genç olabilirsiniz, tesettürüne dikkat eden bir Müslüman hanımefendi de olabilirsiniz ancak unutmayın ki namazınıza ve tesettürünüze bakacak olan Rabbimiz, internetle baÅŸ baÅŸa kaldığınız andaki tavırlarınıza da bakacaktır.

Unutmayın! Modern dünyada teknoloji ve internet, sizi Allah’ın nazarında deÄŸersiz bir kul haline getirmek isteyen ÅŸeytan için bulunmaz bir fırsattır. Tarih boyunca insanoÄŸlunu içki, kumar, zina, faiz, ırkçılık ve her türlü sapkınlıkla yoldan çıkaran ÅŸeytan, emin olunuz ki interneti de kendi hedefleri doÄŸrultusunda kullanacaktır.

Sanal âlemde bazen bir arkadaÅŸlık isteÄŸi, bazen bir video, bazen masum bir gülücük, bazen ilgi çekici bir paylaşım olarak karşınıza çıkacak olan ÅŸeytana karşı normal hayatta olduÄŸunuzdan daha fazla teyakkuz halinde olmak zorundasınız. Hele hele Ä°slam’ı yaÅŸama derdinde bir genç iseniz, ÅŸeytan size internet ve sosyal medya
üzerinden en uzman ve profesyonel adamlarını yollayacaktır.

Åžeytanın bu adamlarının sizin için kurduÄŸu ilk plan ise internet aracılığı ile sizi gizli günahlara
müptela etmek olacaktır.

Sevbân (R.A.) anlatıyor: Rasûlullah (S.A.S.) buyurdular ki: “Ümmetimden bir kısım insanları bilirim ki, kıyamet günü Tihâme daÄŸları emsalinde bembeyaz (tertemiz) hayırlarla, amellerle gelirler.

Aziz ve celil olan Allah, o sevapları saçılmış toz haline getirir (deÄŸersiz kılar, kabul etmez).” Sevban dedi ki : “Ey Allah’ın Rasûlü! Onları bize tavsif et, durumlarını açıkla da, bilmeyerek biz de onlardan olmayalım!” Efendimiz
(S.A.S) açıkladılar: “Onlar sizin din kardeÅŸlerinizdir.

Sizin cinsinizden insanlardır. Sizin aldığınız gibi onlar da gece (ibadetinden) nasiplerini alırlar. Ancak
onlar, Allah’ın yasaklarıyla tenhada baÅŸ baÅŸa kalınca o yasakları ihlâl ederler, çiÄŸnerler.” (Ä°bn Mace)

Efendimizin (S.A.S.) haber verdiÄŸi gece ibadetinden bile nasiplenen fakat kıyamet günü amelleri toz gibi deÄŸersiz olan bu kimselerin en büyük özelliÄŸi gizli günahlara müptela olmalarıdır.

Tenhada günahlara karşı direnemeyen ve amellerini zayi eden bir genç olmamak için en büyük prensibiniz
“takva” prensibi olmak zorundadır. Çünkü içinde yaÅŸadığınız ÅŸu ahir zamanda asıl takvanız, her türlü gizli günahın pervasızca iÅŸlenebildiÄŸi internet karşısında belli olur.

Takva, internetin nefsinize yolladığı azdırıcı ve yoldan saptırıcı “fücur” dalgalarına karşı korunmak ve her türlü
sapkınlığın adeta altın tepside sunulduÄŸu sosyal medya platformlarında harama ve günaha düÅŸmemek için sürekli ve bilinçli bir teyakkuz halidir.

Hz. Ömer, takva kelimesinin ne anlama geldiÄŸini Übeyy b. Kâ’b’a sorunca Übeyy b. Kâ’b ona ÅŸu karşılığı vermiÅŸtir: “Ey Ömer sen hiç dikenli bir yolda yürümedin mi?” Hz. Ömer, “Evet yürüdüm.” Deyince, “O
zaman ne yaptın?”, “Paçalarımı sıvayıp dikenlere basmamaya gayret ettim.” Übeyy b. Kâ’b,
“Ä°ÅŸte takva odur.”

EÄŸer internet ve sosyal medyadan ihtiyaç seviyesinde yararlanmak istiyorsanız günah dikenleriyle bezenmiÅŸ internet yolunda ÅŸehvet bataklığına ve haram çukurlarına düÅŸmemek için dikenli bir yolda yürüyor gibi takva prensibine sıkıca sarılmak zorundasınız.

Unutmayın! Günümüzde Müslümanlık kalitesi namaz, oruç, hac gibi ibadetlerinizin yanında internetle baÅŸ baÅŸa
kaldığınız zaman gösterdiÄŸiniz tavırlarla da yakından iliÅŸkilidir. Asıl takvanız, yalnız başına internetin karşısına oturduÄŸunuz zaman ortaya çıkar.

Kimsenin olmadığı bir yer ve zamanda bir tıkla nefsinizin bütün isteklerine cevap verebilecek durumdayken belli olur. Sizi yanlış yolara ve sapkınlığa çağıran internet dalgalarının karşısında, “Ben Allah’tan korkarım” diyebilmek büyük ve çetin bir iÅŸtir. Bu iÅŸ ancak çağın Yusuflarının ve Meryemlerinin harcıdır.

EÄŸer imtihan bekliyorsanız bilin ki en büyük imtihanlardan birini internet ve sosyal medya üzerinden yaÅŸayacaksınız. Belki sabah namazına kalkarken yaÅŸadığınız zorluktan daha büyük sınavı internetin karşısında vereceksiniz.

Ama unutmayın ki, sanal dünyanın haramlarına karşı elde ettiÄŸiniz baÅŸarı hem normal hayatınızda hem de manevi hayatınızda cennete giden yolda en büyük adımlarınızdan biri olacaktır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.