Sosyal Medya

Güncel

Türkiye-Mısır arasında yeni gelişme

Türkiye-Mısır siyasi istişarelerinin ikinci turu, Dışişleri Bakan Yardımcıları başkanlığındaki heyetler arasında 7-8 Eylül'de Ankara’da düzenlenecek.



DışiÅŸleri Bakanlığı, Türkiye-Mısır ikinci tur siyasi istiÅŸarelerinin 7-8 Eylül'de Ankara'da gerçekleÅŸtirileceÄŸini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye-Mısır Siyasi istiÅŸarelerinin ikinci turunun, DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ve Mısır DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Hamdi Loza baÅŸkanlığındaki heyetler arasında 7-8 Eylül'de Ankara'da gerçekleÅŸtirileceÄŸi kaydedildi.

GörüÅŸmelerde ikili iliÅŸkiler ve bölgesel konular ele alınacak.

 
 

Türkiye ve Mısır heyetlerinin iki gün süren ve 6 Mayıs'ta Kahire'de tamamlanan istikÅŸafi nitelikli görüÅŸmelerin samimi havada ve kapsamlı içerikte yapıldığı ve iki ülkenin, istiÅŸarelerin bu turunun sonuçlarını deÄŸerlendirip müteakip adımları kararlaÅŸtıracağı bildirilmiÅŸti.

DışiÅŸleri Bakanlığından görüÅŸmenin ardından yapılan açıklamada, "GörüÅŸmeler samimi havada ve kapsamlı içerikte gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir. GörüÅŸmelerde ikili konuların yanı sıra Libya, Suriye ve Irak'taki durum baÅŸta olmak üzere bölgesel konular ele alınmış, DoÄŸu Akdeniz'de barış ve güvenliÄŸin saÄŸlanması ihtiyacı üzerinde durulmuÅŸtur.

Taraflar istiÅŸarelerin bu turunun sonuçlarını deÄŸerlendirecek ve müteakip adımları kararlaÅŸtıracaktır." ifadeleri kullanılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.