Sosyal Medya

Sezai Karakoç'un Hicrî yılbaşı kutlaması

Sezai Karakoç'un 1 Muharrem 1443 tarihli Hicrî(Kamerî) yılbaşı kutlamasını ilgilerinize sunuyoruz.



Bugün, milletimiz Ä°slâm Milleti’nin hicrî-kamerî yılbaşıdır. Kutlu olsun. Yangınlarla savaÅŸan ülkemize, her biri bir felâket veya büyük sorunlarla, tehlikelerle, hayatî problemlerle çırpınan islâm ülkelerine selâmet, kurtuluÅŸ getirsin.

DoÄŸal âfetlerin ötesinde, sabotajlar, kasıtlı yangınlar, insanlığın yüzünü kızartacak, insanları derin derin düÅŸündürecek bir boyuta varmış durumda. Bunları yapanlar ve yaptıranlar, bunların arkalarındaki büyük devletlerin yöneticileri, bize göre, insanlığını yitirmiÅŸ bir tür canavar haline dönüÅŸmüÅŸlerdir. Ormanlardaki aÄŸaçlar, hayvanlar, kuÅŸlar ve böcekler, bizim gibi yaÅŸayan varlıklardır. Onlara kızıp bize zarar vermek ne kadar saçmaysa, akıl dışıysa, bize düÅŸmanlık sebebiyle onlara zarar vermek de o kadar insanlıktan uzak bir tavırdır. Bu ruh, korkunç bir nükleer savaÅŸla insanlığın sonunu da getirebilir.

Ä°slâm ülkelerinin, her sefer ve her vesileyle belirttiÄŸimiz gibi bu kutlu yılbaşı yüzü suyu hürmetine, gerçek ve kalıcı kurtuluÅŸ ve varoluÅŸ için, güçlü bir devletler birliÄŸi ve bütünlüÄŸüne kavuÅŸması dileÄŸimizi tekrarlıyoruz.

Tunus’ta cereyan eden olayların durulup dinmesini, bu kardeÅŸ ülkenin saÄŸduyu içinde sükunet düzenine kavuÅŸmasını yürekten dilerken, herkesin daha dikkatli ve kırıcı olmayan bir ÅŸekilde yardımcı olmaları gerektiÄŸi düÅŸüncesindeyiz. Ä°thamlar, kınamalar, suçlamalar, çok sıkıntılı olan bu durumda istenenin tersi sonuçlar doÄŸurabilir. Yakın geçmiÅŸte bir çok islâm ülkesinde örnekleri görüldüÄŸü gibi.

Sovyet Rusya’da, komünizmin çökmesinden sonra bağımsızlığına kavuÅŸmuÅŸ fakat bir birlik kuramamış Orta Asya Ä°slâm ülkeleri cumhurbaÅŸkanlarının bir araya gelip bir birlik kurmak için toplantılar yaptıklarını memnuniyetle gözlemliyoruz. Daha önce Özbekistanla bu kardeÅŸ ülkelerin bir araya gelmemesi için yapılan olumsuz propagandaların anlaşıldığı, bilindiÄŸi ve geçersizleÅŸtiÄŸi görülüyor. Bu ülkelerin birliÄŸe doÄŸru gitmesi, kurban bayramı bildirimizde önerdiÄŸimiz üzere, Ä°slâm Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilâtının ve Ekonomik Ä°ÅŸbirliÄŸi TeÅŸkilâtının geliÅŸtirilmesi ve etkin kılınmasıyla birlikte, Ä°slâm dünyasının kendisini kurtaracak ve güvence altına alacak büyük birlik ve güce ermesi yolunda önemli bir adım olduÄŸu apaçık bir gerçektir.

Yeni bir yıla girerken, Ä°slâm aydınlarının, daha çok, tüm Ä°slâm ülkesini ve Ä°slâm milletini ilgilendiren bu geliÅŸmelere odaklanmalarının, enerjilerini ve umutlarını bu büyük islâm birliÄŸi ve bütünleÅŸmesine yönlendirmelerinin kurtuluÅŸ için tek çare olduÄŸunu bir kez daha belirtmekte yarar görüyoruz. Bu yolda harcanacak her türlü emek, atılacak en küçük bir adım bile sanıldığından çok daha önem ve deÄŸer kazanmıştır.

Yeni yılda, ülkemizi ve tüm Ä°slâm Ülkesi’ni, yangın, sel, deprem gibi doÄŸal âfetlerden, her türlü istilâdan ve iç çatışma, terör ve kaostan korumasını, tüm müslümanların saÄŸlık ve selâmette olmasını Allah’tan diliyoruz.

Sezai Karakoç

Ä°stanbul, 1 Muharrem 1443 / 09 AÄŸustos 2021 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.