Sosyal Medya

Güncel

Fransız senatör: Ayrılıkçı yasa Müslümanlara yaşam izni vermiyor

Fransız Senatör Esther Benbassa, Senato'da görüşülen "ayrılıkçı" yasa tasarısını destekleyen senatörlere tepki göstererek, Müslümanların normal şekilde yaşamalarına izin verilmediğini ve her şeyin eleştiri ve dışlama konusu olduğunu belirtti.



YeÅŸiller Partisi (EELV) Senatörü Benbassa, söz konusu tasarıya iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.
 
Benbassa, "Müslümanlardan ne istiyorsunuz? Bunu bilmek istiyorum. BaÅŸörtüsü sorun olmadığı zaman tesettür mayo sorun oluyor. BaÅŸörtüsü sorun olmadığı zaman helal sorun oluyor. Helal sorun olmadığı zaman baÅŸka bir ÅŸey sorun oluyor." ifadesini kullandı.
 
"(Müslümanların normal ÅŸekilde) yaÅŸamalarına izin vermiyorsunuz. Sizin için her ÅŸey eleÅŸtiri ve dışlama konusu. Ne zamana kadar bu ÅŸekilde davranmaya devam edeceksiniz?" diyen Benbassa, Müslümanlardan ayrı yaÅŸamak istemediklerini vurguladı.
 
Ulusal Meclis'te 16 Åžubat'ta kabul edilen tasarı, Senato'da görüÅŸülmeye devam ediliyor. Tasarı, Senato'da yapılacak oylama sonrası Meclis'te ikinci kez oylanacak.
 
Tasarı, Müslümanları ötekileÅŸtirdiÄŸi gerekçesiyle eleÅŸtirilere neden oluyor.
 
Senato'da yasa tasarısına, okul gezilerinde öÄŸrencilere refakat eden annelerin ve 18 yaşından küçük kızların kamuya açık alanlarda baÅŸörtüsü takmalarını ve havuzlarda tesettür mayonun giyilmesini yasaklayan maddelerin eklenmesi kararlaÅŸtırılmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.