Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli’den MHP Kurultayı'nda seçim mesajı

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Erken seçimden başka seçenek kalmadı diye yutturmaya çabalayanlar bilsin ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır." ifadesini kullandı.



MHP 13'üncü OlaÄŸan Büyük Kurultayı için delegeler ve davetliler kurultayın yapılacağı Ankara Spor Salonu'ndaki yerini aldı. Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli de salona geldi.
 
MHP'de bugün yapılacak kurultay öncesi salonun hazırlanması için dün gece baÅŸlatılan çalışmalar sabaha karşı tamamlandı.
 
Ankara Spor Salonu'nda dün akÅŸam Türk Telekom'un Rusya'nın Nizhny Novgorod takımıyla oynadığı Basketbol FIBA Åžampiyonlar Ligi maçının ardından önce salon dezenfekte edildi.
 
Ardından Türk bayrakları ile Atatürk, MHP'nin kurucu Genel BaÅŸkanı Alparslan TürkeÅŸ ve Genel BaÅŸkan Devlet Bahçeli'nin posterleri asıldı.
 
Salonda, "Ä°stiklal için birlik, istikbal için dirlik","Kazanan Türkiye olacak", "Terörle mücadele andımız milli beka ahdimiz", "Türk gençliÄŸi tek yürek büyük Türkiye kutlu dilek", "Safımız belli, tarafımız belirgin sevdamız millettir", "Cumhur Ä°ttifakı'nda birlik Türkiye'de dirlik", "Birlikte baÅŸardık,1923. Birlikte baÅŸaracağız 2023" ve "Cumhur Ä°ttifakı milli iradenin güvencesidir" sloganlarının yazılı olduÄŸu afiÅŸler yer aldı.
 
MHP Genel BaÅŸkanı Devlet BaÅŸkanı Devlet Bahçeli de saat 09.30'da kurultayın yapılacağı salona geldi. Partililer Bahçeli'yi ayakta karşıladı.
 
Divan BaÅŸkanlığına delegelerin önerisi üzerine Semih Yalçın oy birliÄŸi ile seçildi.
 
Genel baÅŸkan ve parti organlarının seçileceÄŸi MHP kurultayında 1321 delege oy kullanacak.
 
Bahçeli: Kazananın Türkiye olacağına candan inanıyoruz
 
MHP Genel BaÅŸkanı Devlet Bahçeli, partisinin Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen 13. OlaÄŸan Büyük Kurultayı'nda konuÅŸtu.
 
Çanakkale ruhunun ilhamıyla, Ä°stiklal Marşı'nın ikramıyla ÅŸühedanın itibarıyla ülkücü ömürlerin ihlasıyla 13. OlaÄŸan Büyük Kurultayı ifa etmenin emsalsiz kıvancını yaÅŸadıklarını belirten Bahçeli, Edirne'den Kars'a, Mersin'den Trabzon'a, Ä°zmir'den Hakkari'ye kadar ülkenin her yerini, Adriyatik Denizi'nden Çin Seddi'ne, Orta DoÄŸu'dan Kafkaslar'a, Afrika'dan Balkanlar'a milli varlığın asaletini vicdanında taşıyan herkesi selamladı.
 
Devlet Bahçeli, "Sayılmayız parmak ile tükenmeyiz kırmak ile çünkü biz milliyetçi ülkücü hareketiz. Hesap yapmayız çıkar ile çetele tutmayız heves ile çünkü biz Cumhur Ä°ttifakı'yız. DüÅŸmeyiz vurmak ile durmayız engel ile çünkü biz Türk milletiyiz. Vazgeçmeyiz korku ile dönmeyiz tehdit ile çünkü biz Türkiye'yiz. Ä°stiklal için birlik diyoruz, istikbal için dirlik diyoruz. Kazananın Türkiye olacağına candan inanıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Milli Åžair Mehmet Akif Ersoy'un ÅŸiirlerine atıf yapan Bahçeli, "Girmeden tefrika bir millete düÅŸman giremez, toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmiyoruz. Hep düÅŸünüyoruz altında nice kefensiz yatanı. Åžehit oÄŸluyuz incitmiyoruz atamızı. VermeyeceÄŸiz dünyaları alsak da bu cennet vatanı. Hakkıdır hür yaÅŸamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır hakka tapan milletimin istiklal." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Kovid-19 salgını nedeniyle kurultaya katılımı mecburen sınırlı tuttuklarına deÄŸinen Bahçeli, "Aramızda bulunmayan her dava arkadaşımızla her vatandaşımızla mesafeleri aÅŸan, zamanın dar kalıplarına sığmayan gönül birlikteliÄŸi içindeyiz." dedi.
 
SaÄŸlığın önemini vurgulayan Bahçeli, dikkatli olunması ve tedbirlerle kurallara uyulması gerektiÄŸini söyledi.
 
Salgın nedeniyle hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, halen tedavi görenlere ÅŸifa dileyen Bahçeli, "Rabb'im sizleri, milletimizi ve tüm insanlığı her türlü afet, musibet ve hastalıktan korusun diye dua ediyorum." diye konuÅŸtu.
 
"Günümüz kutlu, milletimiz huzurlu olsun"
 
Büyük Kurultay'a katılanlara teÅŸekkür eden Bahçeli, "Günümüz kutlu olsun, milletimiz huzurlu olsun, devletimiz dirlik bulsun." ifadesini kullandı.
 
Bahçeli, Niyazi Yıldırım GençosmanoÄŸlu'nun Malazgirt Marşı ÅŸiirinden "YiÄŸitler kan döker bayrak solmaya, Anadolu baÅŸlar, vatan olmaya, Kızılelmaya hey Kızılelmaya, En güzel marşını vurmada mehter, Ya Allah, Bismillah, Allahüekber." dizelerini paylaÅŸtı.
 
Tam 52 yıldır siyaset sahnesinde olduklarını dile getiren Bahçeli, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:
 
"Milli gönüllerdeyiz. Akif'in dediÄŸi gibi, üç buçuk soysuzun ardından zaÄŸarlık yapmadık. Hele hak namına haksızlığa ölsek tapmadık. Zaman oldu ÅŸafağı sökmeyen gecelerde ülkülerimizin nuruyla aydınlandık. Zaman oldu bir hilal uÄŸruna, bir hakikat uÄŸruna, bir haysiyet ufkunda güneÅŸ gibi battık. Anılarımızı pusula yaptık, açıldık geleceÄŸe. Acılarımızdan ders aldık tutunduk gerçeklere. Yeri geldi iftiralarla boÄŸuÅŸtuk durduk, yeri geldi ihanetlerle boÄŸulmak istendik. Vazgeçmedik sevdamızdan, dönmedik yolumuzdan, ÅŸikayet etmedik sırtımızdaki yüklerden. Çünkü yolu doÄŸru olanın yükü ağır olur dedik. Ülkücü olmanın varsa bir bedeli seve seve ödemeyi diledik. Geride kalan 10 yıllar içinde yaÄŸmurdan sonra büyüyen baÅŸaklar gibi büyüdük, kökleÅŸtik. Güzün topraÄŸa serpilip baharla yeÅŸeren tohumlar gibi yeÅŸerdik, yükseldik."
 
Yazın kuruyup, kışın yatağından taÅŸan nehirler gibi engelleri aÅŸtıklarını belirten Bahçeli, ÅŸunları kaydetti:
 
"Tıpkı Ergenekon'dan çıkar gibi hep daha ileriye atıldık. Bir güne sığan asırlık olayları yaÅŸadık. Bin asra bedel bir günlük imtihanlarla yoklandık. Herkes okyanusun içindeki damlaya bakarken biz damlanın içindeki okyanusu gördük. Milliyetçi ülkücü hareket Türk milletine adanmış faziletli hayatların mecmudur. Milliyetçi ülkücü hareket, TürklüÄŸün bekasını korumaya yemin etmiÅŸ serdengeçtilerin, inanmış vicdanların, ilkeli dava insanlarının düÅŸmeyecek kalesidir. Ardımızda tarih, yanımızda dava arkadaÅŸlarımız, başımızda al bayrağımız, baÄŸrımızda üç hilalli sancağımız, önümüzde ÅŸehitlerimiz, gönlümüzde ülkülerimiz, övgümüzde milletimiz, ömrümüzde milliyetimiz, ölümümüzde bu cennet vatanın toprağı bize yardır dedik, nardır dedik, her zaman da var olacağız diye seslendik."
 
'Bölücü milletvekillerinin TBMM'ye gelen fezlekelerinin 'önüne arkasına bakalım' demek siyaset deÄŸildir'
 
MHP Genel BaÅŸkanı Bahçeli, "Bölücü milletvekillerinin TBMM'ye gelen fezlekelerinin 'önüne arkasına bakalım' demek siyaset deÄŸildir. Fezlekelerin önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında devlet olduÄŸunu mutlaka göreceksiniz." dedi.
 
Devlet Bahçeli, "Erken seçimden baÅŸka seçenek kalmadı diye yutturmaya çabalayanlar bilsin ki seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır." ifadesini kullandı.
 
"GüçlendirilmiÅŸ parlamenter sistem teklifleri eskiye kıvrılıştır, geleceÄŸe dair söyleyecek bir ÅŸeyi olmayanların acıklı kıvranmasıdır." diyen Bahçeli, "Parlamenter sisteme dönüÅŸ yoktur. CumhurbaÅŸkanlığı Hükümet Sistemi siyasi, hukuki, ekonomik reformlarla kökleÅŸtirilmeli, güçlendirilmelidir." ÅŸeklinde konuÅŸtu.
 
Bahçeli, "HDP, siyasi kisveye bürünmüÅŸ suç örgütüdür. Herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, gelecek nesillere namus görevidir." dedi.
 
Devlet Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcılığının HDP'nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi AYM'ye göndermesinin hak, hukuk ve adaletin sesi olduÄŸunu söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.