Sosyal Medya

Güncel

Putin, kendisine dokunulmazlık sağlayan yasayı imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendisini ömür boyu dokunulmaz yapan yasayı imzaladı.



Rusya'da kabul edilen ve internette yayınlanan yasa, eski devlet baÅŸkanları ve ailelerine hayatları boyunca iÅŸledikleri suçların soruÅŸturulmasına karşı dokunulmazlık saÄŸlıyor.
 
Çok tartışılan yasaya göre; eski devlet baÅŸkanları ve aileleri arama ya da gözaltının yanı sıra polis sorgusu ya da soruÅŸturmasından da muaf tutulacak.
 
AFP'nin haberine göre; söz konusu yasa, geçen yaz referandumla onaylanan ve Putin'in 2036'ya kadar baÅŸkan olarak kalmasının önünü açan anayasa deÄŸiÅŸikliÄŸinin bir parçasını oluÅŸturuyor.
 
Bu tasarı yasalaÅŸmadan önce eski devlet baÅŸkanları sadece görev süresince iÅŸledikleri suçların kovuÅŸturulmasından muaf tutuluyordu.
 
Federasyon konseyi'nde koltuk
 
Bu yasayla eski bir devlet baÅŸkanının vatana ihanet ve baÅŸkaca ağır suçlar iÅŸlediÄŸi Yüksek Mahkeme tarafından onaylanması halinde dokunulmazlığı kaldırılabiliyor.
 
Fakat Putin'in bugün imzaladığı yasa, ek olarak eski devlet baÅŸkanlarına Federasyon Konseyi ya da Senato'da ömür boyu temsiliyet hakkı saÄŸlıyor. Bu pozisyon da görevden ayrıldıktan sonra da dokunulmazlıklarının sürmesi anlamına geliyor.
 
Bu yasanın onaylanmaması nedeniyle geçen ay Rusya'da Putin'in saÄŸlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılacağı iddiaları ortaya atılmıştı. Fakat Kremlin söz konusu iddiaları yalanladı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.