Sosyal Medya

Güncel

Rus basını: Türkiye, Rusya’yı Kafkaslar’dan atmayı amaçlıyor

Türkiye’nin Dağlık Karabağ’da artan rolü Rus basınını rahatsız etti. Yapılan yorumlarda Türkiye’nin Rusya’yı Kafkasya’dan atmak istediği ve saldırgan bir dış politika izlediği suçlaması yapıldı.



BBC Türkçe’de yer alan habere göre Rus basını, Türkiye'ye baÄŸlı özel birliklerin DaÄŸlık KarabaÄŸ'daki çatışma bölgelerine yakın yerlerde de görüldüÄŸüne dair iddialara yer verdi. Nezavisimaya Gazeta'ya konuÅŸan emekli korgeneral Yuri Netkachev, "Piyade erlerinin olduÄŸu her yere özel kuvvetler de girebilir" dedi. Netkachev'e göre, Türkiye'nin amacı Rusya'yı KarabaÄŸ'dan ve tüm Güney Kafkasya'dan çıkarmak.

"ErdoÄŸan neden KarabaÄŸ'a özel görev gücü gönderiyor?" baÅŸlıklı yazıda, KarabaÄŸ'daki Rus barış gücü askerlerine lojistik desteÄŸin Azerbaycan toprakları üzerinden gittiÄŸi ve bölge halkının büyük kısmının Rusya'nın varlığından hoÅŸnut olmadığı hatırlatıldı. Netkachev, "Türk özel kuvvetlerinin katılımıyla, yöre halkının Rus barış gücü askerlerine karşı kışkırtılması veya sabotaj yoluyla bu yapılabilir" ifadelerini kullandı.

"Türkiye saldırgan bir dış politika izliyor" suçlaması

Moskovsky Komsomolets gazetesi ise "Güney Kafkasya'nın sabrı: Rusya KarabaÄŸ'da ne kaybediyor?" baÅŸlıklı haberde askeri uzman Yuri Lyamin'in ÅŸu görüÅŸlerine yer veriyor: "Türkiye bölgedeki askeri varlığını güçlendirdi. Türk ordusunun Azerbaycan'da olması Moskova için iyi haber deÄŸil... Bu iÅŸ uzun sürecek gibi görünüyor. Türk ordusunun daha önce de burada ortak tatbikatlar yaptığı doÄŸru, ama ÅŸimdi burada Türkiye'nin askeri varlığı yasal olarak kurulmuÅŸ oldu... Azerbaycan'ın Ankara'nın uydusu haline geldiÄŸi fikrine katılmıyorum. CumhurbaÅŸkanı Ä°lham Aliyev'in Türkiye-Rusya-Ä°ran üçgenindeki çeliÅŸkilere oynamaya devam edeceÄŸi kanısındayım. Ama burada Türk askeri varlığının önemli ölçüde arttığı doÄŸru. Bu ise Rusya açısından hoÅŸ bir sonuç deÄŸil. DiÄŸer negatif sonuç da ÅŸu: Türkiye saldırgan bir dış politika izliyor ve ÅŸimdiye dek yaptıkları yanına kaldı. Kuzey Suriye'de yerleÅŸti, Libya'ya yardım etti ve ÅŸimdi de Azerbaycan'da. Korkarım aynı ÅŸekilde hareket etmeye devam edecek ve bu Rusya için iyi olmayacak."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.