Sosyal Medya

Güncel

Putin ile ilgili bir iddia daha: Kanser ameliyatı oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sağlığı hakkında spekülasyonlar bitmiyor. Putin’in geçtiğimiz Şubat ayında kanser ameliyatı olduğu iddia edildi.



Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in geçtiÄŸimiz günlerde öksürük krizine girmesi "acaba korona mı oldu?" sorularını akıllara getirmiÅŸ, ancak Kremlin'den yapılan açıklama ile bu geliÅŸme yalanlanmıştı. Ä°ngiliz basınına konuÅŸan Rus muhalif Valeri Dimitriyeviç Solovey, Putin'in ne Parkinson ne de Kovid-19 olduÄŸunu söyledi ve Rus liderin ÅŸubat ayında acil bir kanser ameliyatı geçirdiÄŸini öne sürdü.

Rusya Devlet BaÅŸkanı Vladimir Putin'in ÅŸubat ayında kanser ameliyatı olduÄŸu öne sürüldü. Moskova Devlet Diplomasi Enstitüsü'nde Halkla Ä°liÅŸkiler Departmanı'nın başındayken üniversite yönetiminin talebi üzerine Haziran 2019'da görevinden istifa eden Valeri Dimitriyeviç Solovey, iddiasını "karar mekanizmasının merkezindeki" kaynaklara dayandırdı. Ä°smi belirtilmeyen bir diÄŸer kaynak ise, Putin'in ÅŸubat ayında karın bölgesinden ameliyat olduÄŸunu öne sürdü.

Parkinson olduÄŸu öne sürülmüÅŸtü

Ses getiren bu haber, Putin'in Parkinson olduÄŸuna yönelik iddiadan iki hafta sonra gündeme geldi. Kremlin, Putin'in Parkinson hastalığına yakalandığı yolundaki haberlerin gerçeÄŸi yansıtmadığını açıklamış ve Rus liderin gayet saÄŸlıklı olduÄŸunu duyurmuÅŸtu.

Görevi kızına bırakmayı düÅŸünmüÅŸ

Putin'in Parkinson hastalığına yakalandığı haberlerinin de kahramanı olan Valeri Solovey, Rus liderin saÄŸlık problemleri nedeniyle ocak ayında görevi bırakmayı ve halefi olarak da kızı Katerina Tikhonova'yı düÅŸündüÄŸünü öne sürüyor.

"Bu kez çok daha ciddi"

Putin'in saÄŸlık durumuyla ilgili konuÅŸan Solovey, "Biri nöropsikolojik, diÄŸer ise kanser" ifadesini kullandı. Valeri Solovey, ikinci teÅŸhise iliÅŸkin "çok çok daha ciddi" deÄŸerlendirmesinde bulundu. Tam teÅŸhise yönelik bilgi vermekten kaçınan Putin muhalifi Solovyev, "Ben doktor deÄŸilim ve bu sorunları ifÅŸa etmek üzere etik bir hakkım yok" dedi.

Ä°ngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre; Solovyev, "Bu bilgiye dayanarak, insanlar onun hayat ufkuna iliÅŸkin sonuç çıkarabilirler. Bunun için özel tıp eÄŸitimi almak gerekmeyecektir" yorumunda bulundu.

Öksürük krzine girince "korona mı oldu?" soruları akla gelmiÅŸti

Rus lider Putin'in saÄŸlık durumu en son birkaç gün önce gündeme gelmiÅŸti. Telekonfransla yapılan bir toplantı sırasında Putin öksürük krizine girmiÅŸ ve durum "Acaba koronavirüse mi yakalandı?" sorusunu akıllara getirmiÅŸti. Fakat Kremlin'den yapılan açıklamada, Devlet BaÅŸkanı Putin'in herhangi bir saÄŸlık sorunu olmadığı ve koronavirüse yakalanmadığı belirtildi.

Daha önce de kansere yakalandığı iddia edilmiÅŸti

Amerikan New York Post gazetesi de 2014 yılında Putin'in kansere yakalandığını öne sürmüÅŸtü. Putin'in o dönemde pankreas ya da omurilik kanseri olduÄŸu iddia edilmiÅŸ ve Rus lidere ömür bile biçilmiÅŸti. Kremlin Basın Danışmanı Dmrity Peskov ise iddiayı yalanlamış ve "Dilinizi ısırın, her ÅŸey yolunda. Bunu beklemesinler" demiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.