Sosyal Medya

Güncel

Fransız medyasından Türkiye provokasyonu

Fransız haber sitesi France 24, Türkiye karşıtı yalan haber yaparak bir skandala daha imza attı. 5 Ekim'de çekildiği iddia edilen konvoy görüntülerini "Türkler, Ermeni mahallesine baskın düzenledi" başlığı ile duyurdu.



Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaÅŸanan çatışmaların ardından Türkiye'de farklı illerde vatandaÅŸlar Azeri kardeÅŸlerimize destek vermek için bayraklarıyla sokaÄŸa çıkmıştı. Bu durumu hazmedemeyen Fransız devlet kanalı France 24, yalan haber yayınlayarak kamuoyunu yanılttı.

"Türkler Ermeni sokaklarını araçlarla kapattı"

VatandaÅŸların Azerbaycan halkına ve ordusuna manevi destek vermek üzere düzenlediÄŸi konvoyu baskın olarak duyuran Fransız medyası, Türklerin Ermenilerin yaÅŸadığı mahalleleri araçlarla kapattığı yalanına da haberde yer verdi. Haberde, Ä°stanbul merkezli bir gazetede çalışan bir gazetecinin yorumu da paylaşıldı. Polisin kamu düzenini bozduÄŸu gerekçesiyle bu konvoyları anında durdurması gerektiÄŸini belirten gazeteci, yetkililerin bu saldırıları(sözde) umursamadığını ifade etti.

Ä°lk provakasyon deÄŸil

Bu France 24'ün ilk provokasyonu deÄŸil. Fransız devlet kanalı daha önce de CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın konuÅŸmalarını yanlış çevirerek bir algı oyunu oluÅŸturmaya çalışmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.