Sosyal Medya

Güncel

Bosch üretimini Yunanistan'dan Türkiye'ye taşıyor

Yunanistan'da faaliyet gösteren Bosch Siemens Hausegerate-Pitsos'un üretim operasyonlarını Türkiye'ye taşıyacağı bildirildi.



Yunanistan'da faaliyet gösteren Bosch Siemens Hausegerate (BSH) - Pitsos'tan yapılan açıklamada, 31 Aralık'ta Yunanistan'daki üretim faaliyetlerinin sonlandırılacağı ve bu operasyona Türkiye'de devam edileceÄŸi belirtildi.

Yunanistan Metal Ä°ÅŸçileri Federasyonu (POEM) tarafından konuya iliÅŸkin yapılan açıklamada, yıl sonunda kapanacak olan ÅŸirketin yüzlerce kiÅŸinin iÅŸsiz kalmasına sebep olacağı ifade edildi.

POEM, Yunanistan BaÅŸbakanı Kiryakos Miçotakis'e gönderdiÄŸi mektupta, bu kararın geri alınması için giriÅŸimde bulunulması çaÄŸrısında bulunarak, BHS-Pitsos'un imalatını durdurma planının istihdam ve ihracatı olumsuz etkileyeceÄŸi uyarısı yapıldı.

1865'de kurulmuÅŸtu

Yunanistan'da 1865'te kurulan ve genelde beyaz eÅŸya üreten Pitsos, 1 Ocak 2015'te Bosch ve Siemens'ten oluÅŸan konsorsiyuma 3 milyar avroya satılmıştı.

BSH-Pitsos, daha önce 2018 yılında üretimine son vereceÄŸini açıklamıştı ancak çalışanların ve politikacıların baskısıyla bu kararını askıya almıştı.

Otomotiv firması BMW ve Daimler'e ait Free Now Group da 28 Åžubat'ta ülkedeki operasyonuna son vermiÅŸti.

Hazır gıda firması Pizza Hut ise 30 Temmuz'da Yunanistan'daki 17 dükkanını kapatmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.