Sosyal Medya

Güncel

Tahrik son seviye devam ediyor: Yunan Cumhurbaşkanı Meis adasında

Yunanistan, kısa süre önce Doğu Akdeniz krizinde sık sık günceme gelen Meis adasına asker göndermişti. Bu gelişmenin ardından Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Meis Adası'na ziyarette bulundu.



Törende konuÅŸma yapan Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Katerina Sakelaropulu, "zor ve tehlikeli bir dönem yaÅŸadıklarını" belirterek, "Türk liderliÄŸinin ülkelerine yönelik baskı ve saldırgan söylemlerinin arttığını" iddiasında bulundu.

"Türkiye'nin, Yunanlı ve Türkler tarafından çok uzun yıllar boyunca inÅŸa edilmiÅŸ iyi komÅŸuluk ve barış içinde yaÅŸama ortamını sabote ettiÄŸini" öne süren Sakelaropulu, "Türk liderlerin saldırgan söylemleri halklar arasında engelleri yükseltiyor, ÅŸüphe ve düÅŸmanlık yaratıyor, aralarındaki baÄŸları sarsıyor." diye konuÅŸtu.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Meis Adası'na ziyarette bulundu.

DÄ°PLOMASÄ° VE DÄ°YALOG

"Meis'in kurtuluÅŸunun 77. yıl dönümü" adı altında düzenlenen törenlere katılmak üzere Ada'da bulunan Sakelaropulu, Meis'in Yunanistan’ın hak talebinde "yüksek stratejik öneme sahip olduÄŸunu" savunarak, "Adanın ahlaki öneme de sahip olduÄŸunu ve takım adalarının doÄŸu ucunda 5 bin yıl boyunca gelenek ve göreneklerini koruduÄŸunu" söyledi.

Meis'teki SavaÅŸ Müzesi'ni de ziyaret eden Yunanistan CumhurbaÅŸkanı, "Atina'nın uluslararası camia ve ortaklarıyla da sürekli iÅŸ birliÄŸi ve iletiÅŸimde olduÄŸunu" belirterek, ülkesinin diplomasi ve diyalog yolunu izlediÄŸini öne sürdü.

Yunanistan CumhurbaÅŸkanı Katerina Sakelaropulu, Meis'teki SavaÅŸ Müzesi'ni de ziyaret etti.

"HEPÄ°MÄ°ZÄ°N ARZUSU NORMALLÄ°K VE SAKÄ°NLÄ°ÄžE DÖNMEK"

Sakelaropulu, "Yunanistan'ın Türkiye ile diyaloÄŸa uluslararası hukuk temelinde açık olduÄŸunu ve kimseyi tehdit etmediÄŸini" ileri sürerek, "Türkiye'nin Navtex'i yenilememesi doÄŸru yönde bir adımdır. Hepimizin arzusu normallik ve sakinliÄŸe geri dönmek olmalıdır." diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.