Sosyal Medya

Güncel

Ä°srail Heyeti BirleÅŸik Arap Emirliklerinde

İsrail'den BAE'ye doğrudan yapılan ilk ticari uçak seferinde normalleşme anlaşmasıyla ilgili görüşmeler yapacak üst düzey İsrailli ve ABD'li yetkililer yer aldı.



Ä°srail ile BirleÅŸik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki normalleÅŸme anlaÅŸmasıyla ilgili görüÅŸmeler yapacak Ä°srailli ve ABD'li yetkililerden oluÅŸan heyeti taşıyan Ä°srail'e ait ilk ticari yolcu uçağı, BirleÅŸik Arap Emirlikleri'nin (BAE) baÅŸkenti Abu Dabi'ye ulaÅŸtı.

BAE basınında çıkan haberlere göre, Tel Aviv'den havalanıp Suudi Arabistan hava sahasını kullanan Ä°srail hava yolları El Al'a ait 971 sefer sayılı Kiryat Gat adlı yolcuÄŸu uçağı, Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'na indi.

Ä°srail'den BAE'ye doÄŸrudan yapılan ilk ticari uçak seferinde, Ä°srail Ulusal Güvenlik Konseyi BaÅŸkanı Meir Ben-Shabbat, ABD BaÅŸkanı Donald Trump'ın danışmanı Jared Kushner ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı ​​Robert O'Brien'ın da aralarında bulunduÄŸu Ä°srailli ve ABD'li yetkililer yer aldı.

ABD ve Ä°srailli heyetin Abu Dabi'ye gerçekleÅŸtirdiÄŸi ilk kapsamlı resmi ziyaretin 2 gün sürmesi ve bazı iÅŸ birliÄŸi anlaÅŸmalarının imzalanması bekleniyor.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 13 AÄŸustos'ta Ä°srail ile BAE'nin "iliÅŸkilerini tamamen normalleÅŸtirmek" için anlaÅŸmaya vardıklarını duyurmuÅŸtu. BAE, 1979’da Mısır’ın, 1994’te de Ürdün’ün ardından Ä°srail ile normalleÅŸme anlaÅŸmasına varan üçüncü Arap ülkesi oldu.

BAE, 29 Ağustos'ta, İsrail ile yapılan normalleşme anlaşması kapsamında, Tel Aviv'e uygulanan boykot kararının lağvedildiğini duyurmuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.