Sosyal Medya

Güncel

Fas'dan, İsrail-BAE normalleşme anlaşmasına sert tepki

Fas Başbakanı Saadeddin el-Osmani, ülkesinin İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan normalleşme anlaşmasını reddederek, Siyonist oluşumla yapılacak tüm normalleşme çalışmalarına karşı olduğunu söyledi.



Fas'taki koalisyon hükümeti lideri Osmani, baÅŸkanlığını yaptığı Adalet ve Kalkınma Partisi'nin düzenlediÄŸi etkinlikte konuÅŸtu.

Osmani, Filistin halkının haklarına saldırının Fas'ın kırmızı çizgisi olduÄŸunu söyleyerek, ülkesinin Ä°srail ile BAE arasında imzalanan normalleÅŸme anlaÅŸmasını reddettiÄŸini ve Siyonist oluÅŸumla yapılacak tüm normalleÅŸme çalışmalarına karşı olduÄŸunu belirtti.

BaÅŸbakan Osmani, "Siyonist yapıyla normalleÅŸme, Filistin halkının haklarını daha çok ihlal etmesi için bir teÅŸviktir." dedi.

Osmani, normalleÅŸme anlaÅŸması karşısında Fas'ın yönetimi ve halkıyla Filistin'in yanında durmaya devam ettiÄŸini vurgulayarak, bölgeyi YahudileÅŸtirme çabalarına, Filistinlilerin ve Kudüslülerin haklarının ihlal edilmesine, Mescid-i Aksa'nın ve Kudüs'ün Ä°slami kimliÄŸinin yok edilmeye çalışılmasına karşı çıktıklarını kaydetti.

Bu konuda verilen her türlü tavizin Fas tarafından reddedildiÄŸini dile getiren Osmani, Ä°slam ümmetinin, ilk kıble ve üçüncü harem olması sebebiyle Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs'ü savunması gerektiÄŸini sözlerine ekledi.

BAE ile İsrail arasındaki normalleşme anlaşması

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 13 AÄŸustos'ta Ä°srail ile BAE'nin "iliÅŸkilerini tamamen normalleÅŸtirmek" için anlaÅŸmaya vardıklarını duyurmuÅŸtu.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde de Ä°srail ile BAE'nin, iliÅŸkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaÅŸtığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaÅŸmalar imzalayacağı ifade edilmiÅŸti.

BAE, 1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından Ä°srail ile normalleÅŸme anlaÅŸması imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.