Sosyal Medya

Güncel

ABD polisi bu defa siyahi bir Müslümanı öldürdü

ABD’de, gözaltına alınması esnasında hayatını kaybeden siyahi Müslüman Muhammed Muhaymin’e, polisin, ''Allah şu anda sana yardım etmeyecek.'' dediği görüntüler ortaya çıktı.



Muslim Advocates (Müslüman Avukatlar) isimli sivil toplum örgütünün internet sitesinde yayınlanan görüntülerde, Arizona'nın Phoenix kentinde yaÅŸanan tutuklama hadisesinde, Muhaymin’in ''Allahım yardım et.'' sözlerine karşın bir polisin, ''Allah mı? Allah ÅŸu anda sana yardım etmeyecek.'' cevabını verdiÄŸi tespit edildi.

Müslüman Avukatlar örgütü, polisin vücut kamerasına yansıyan görüntülerle ilgili, ''Phoenix polisinin, Muhammed Muhaymin’i Müslüman inancı ile alay ederek öldürmesi.'' ifadesini kullandı.

KöpeÄŸi ile tuvalete girmek istediÄŸi için gözaltına alınmak istenmiÅŸti

Maricopa ilçesindeki bir sosyal hizmet binasının tuvaletine kendine yardımcı olan hizmet köpeÄŸi ile girmek isteyen Muhammed Muhaymin, kurum görevlisi ile tartışma yaÅŸamıştı.

Muhaymin, 4 Ocak 2017'de yaÅŸanan olayda, kurum görevlisinin ÅŸikayeti üzerine olay yerine gelen ve kendisini tutuklamaya çalışan polise direnmiÅŸti.

Silahsız olmasına rağmen polisin aşırı şiddetine maruz kalan siyahi Amerikalı defalarca nefes alamadığını dile getirmişti.

Memur Jason Hobel’in vücut kamerasına ait olduÄŸu bildirilen görüntü kaydında, en az dört kiÅŸi olduÄŸu anlaşılan polisler tarafından, boynuna, başına ve gövdesine uzun süre baskı uygulanan ve "Nefes alamıyorum." sesleniÅŸleri dikkate alınmayan Muhaymin olay yerinde can vermiÅŸti.

Muhaymin'in ailesinin, olaya iliÅŸkin 10 polis memurunun sanık olarak belirlendiÄŸi dava nedeniyle ÅŸehir yönetimine 10 milyon dolarlık dava açtığı bilgisi de mahkeme kayıtlarındaki belgelerde yer aldı.

Muhammed Muhaymin ile George Floyd'un ölümü arasındaki benzerlik

Mahkeme kayıtlarında ruhsal saÄŸlık problemleri yaÅŸadığı belirtilen Muhammed Muhaymin ile siyahi George Floyd’un 25 Mayıs’ta polisin gözaltı iÅŸlemi esnasındaki ölümlerindeki benzerlik dikkati çekti.

Minneapolis kentinde polis, Floyd’un ensesine 8 dakika boyunca dizi ile bastırmış ve sonunda siyahi Amerikalı nefessiz kalarak hayatını kaybetmiÅŸti.

Bugün yayınlanan görüntülerde, Phoenix polisinin de Muhaymin’i kelepçeli halde yere yatırıp, yaklaşık 8 dakika boyunca vücuduna baskı uygulayarak ölümüne sebep oldukları görülüyor.

Görüntülerde ayrıca, Muhaymin’in tıpkı Floyd gibi, ''Nefes alamıyorum.'' dediÄŸi, 4 polis memurunun ise kendisine küfür ve hakaretle karşılık verdiÄŸi yer alıyor.

Aradaki benzerliÄŸe iÅŸaret eden Müslüman Avukatlar örgütü, davaları devam etmesine karşın disiplin cezası bile almamış 4 polisin görevden el çektirilmesi için Phoenix Belediye BaÅŸkanı Kate Gallego’ya çaÄŸrıda bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.