Sosyal Medya

Güncel

Almanya'da kızı kaçırılan anneden PKK eylemi

Almanya'da kızı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan anne eylemini sürdürmeye devam etti.



Almanya'da kızı terör örgütü PKK tarafından kaçırılan anne Maide T. eylemini sürdürmeye devam etti.

Anne Maide T, üzerinde kızı Nilüfer'in fotoÄŸrafı bulunan tiÅŸört ve elinde "PKK bir virüstür" yazılı pankartla baÅŸkent Berlin'in merkezindeki tarihi Brandenburg Kapısı'nın (Brandenburger Tor) önünde eylem yaptı.

Maide T, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Alman polis yetkilileriyle kızının bulunması konusunda bir görüÅŸme yaptığını söyledi.

Ä°ngiltere'de bir ailenin Ä°ngiliz yetkililerin yardımıyla çocuklarını terör örgütünün elinden kurtardığını anlattığını belirten Maide T, Alman makamlarından da aynı yardımı beklediÄŸini aktardı.

Maide T, "Polislere eÄŸer yardımcı olmazsanız BaÅŸbakanlık önünde kendimi yakacağım bu da Almanya için kara bir leke olacak dedim." ifadesini kullandı.

Bu arada Maide T, örgüt tarafından kaçırılan Mustafa B'nin Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan annesi AyÅŸegül B. ile telefonda görüntülü konuÅŸtu. Ä°ki anne görüÅŸmelerinde birbirlerine destek olma sözü verdi. Maide T, eylem sırasında Mustafa B'nin fotoÄŸrafını da taşıdı.

Almanya'da 12 Kasım 2019'da "okula gidiyorum" diyerek evden ayrılan kızından haber alamayan Maide T, daha önce bölücü terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen dernek, Federal Meclis ve BaÅŸbakanlığın önünde eylem yapmıştı. Anne Maide T, eylemlerinde kızının terör örgütünden kurtarılmasını istemiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.