Sosyal Medya

Güncel

Ermenistan, Türkiye'nin olası müdahalesinden çekiniyor

Fransız kanalı France 24'e mülakatta bulunan Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan, Azerbaycan ile yaşadıkları gerilime Türkiye'nin müdahil olmasından rahatsızlık duyduğunu aktardı.



Ermenistan DışiÅŸleri Bakanı Zohrab Mnatsakanyan, Türkiye'nin Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına olası müdahalesi konusunda endiÅŸeli olduklarını söyledi.

''Türkiye'nin müdahil olmasından endiÅŸe duyuyor musunuz?''

"Bu çatışmaya, daha doÄŸrudan olası Türk müdahalesi konusunda endiÅŸeleriniz mi var?" sorusu üzerine Mnatsakanyan, "Açıkçası buna kayıtsız kalamayız. Elbette bunu kayıtsız bir ÅŸekilde karşılayamayız. Tabii ki bu bir endiÅŸe konusu." ifadesini kullandı.

Mnatsakanyan, Türkiye'nin Azerbaycan-Ermenistan çatışmasına olası doÄŸrudan müdahalesinden endiÅŸe duyduklarını belirtti.

Ermenistan'ın çatışma risklerini azaltmak ve ateÅŸkes ihlallerini araÅŸtırmak için önlemler alma konusunda ısrarcı olduÄŸunu iddia eden Mnatsakanyan, Azerbaycan'ın aynı ölçüde ısrarcı olmadığını ileri sürdü. Mnatsakanyan, iki ülke arasındaki barış sürecini desteklemek için iyi bir temel oluÅŸturmaya çalıştıklarını da iddia etti.

Ermenistan, 12 Temmuz'da saldırı girişiminde bulunmuştu

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı giriÅŸiminde bulunmuÅŸ, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmiÅŸti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan biri üsteÄŸmen 4 asker hayatını kaybetmiÅŸ, 4 asker yaralanmıştı. Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan biri Tümgeneral HeÅŸimov olmak üzere 8 asker ÅŸehit olmuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.