Sosyal Medya

Güncel

Kafe ve restorantlara yönelik saat kısıtlaması kaldırıldı

Lokanta, kafe ve kıraathane gibi iş yerlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlama kaldırıldı. Bu işletmeler, genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilecek. Koronavirüs Bilim Kurulu’nca hazırlanan sektörel bazdaki tedbirler uygulanmaya devam edecek.



Ä°çiÅŸleri Bakanlığı 81 il valiliÄŸine, “Lokanta, restoran, kafe, kıraathane vb. iÅŸyerlerinin çalışma saatleri” hakkında genelge gönderdi.

Genelgeye göre, 21 Temmuz’dan itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiÄŸ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. iÅŸletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldı. Bu iÅŸletmeler, genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilecek. Genelgede, Kovid-19 salgınının toplum saÄŸlığı ve kamu düzeni açısından oluÅŸturduÄŸu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, güvenli mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla SaÄŸlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu’nun önerileri, CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan’ın talimatları doÄŸrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirildiÄŸi hatırlatıldı.

TEDBÄ°RLERE DEVAM

Bu çerçevede, daha önce illere gönderilen genelge ile faaliyetleri geçici süreliÄŸine durdurulan lokanta/restoran/kafe/kıraathane ve benzeri iÅŸ yerlerinin 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00’ye kadar hizmet verebilecekleri talimatlandırıldığı, söz konusu iÅŸletmelerin sundukları hizmetlere ihtiyacın artması nedeni ile kapanış saatlerinin 24.00’e uzatıldığı anımsatıldı. Yine illere gönderilen genelge ile marketler, pazar/satış yerleri, berber, güzellik salonu/merkezi, kuaför ve benzeri iÅŸyerleri ile alışveriÅŸ merkezlerinin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamalar kaldırıldığı hatırlatıldı.

Genelgede, gelinen aÅŸamada, Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından sektörel bazda yayımlanan rehberlerde belirtilen tedbirlere riayet edilmesi kaydıyla 21 Temmuz’dan itibaren lokanta, restoran, kafe, kafeterya, çorbacı, kokoreççi, çiÄŸ köfteci, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokali vb. iÅŸletmelerin çalışma saatlerine yönelik kısıtlamaların kaldırıldığı, belirtilen iÅŸletmelerin genel mevzuatları ve ruhsatlarında belirtilen saat aralıklarında faaliyette bulunabilmelerine karar verildiÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.