Sosyal Medya

Güncel

İsrail şehit ettiği zihinsel engelli Filistinli gencin taziye çadırına da saldırdı

İşgalci siyonist İsrail güçleri, şehit ettiği zihinsel engelli Filistinli İyad Hallak'ın evine ve ziyaretçiler için kurulan taziye çadırına saldırdı.



Ä°srail iÅŸgal güçleri, geçtiÄŸimiz günlerde ÅŸehit ettiÄŸi zihinsel engelli Filistinli Ä°yad Hallak'ın evine ve ziyaretçiler için kurulan taziye çadırına baskın düzenledi.
 
Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, iÅŸgalci Ä°srail ordusu, baÅŸlattığı geniÅŸ çaplı operasyonla ÅŸehit Ä°yad Hallak'ın ailesinin evine ve ziyaretçiler için kurulan taziye çadırına baskın düzenlemesinin yanı sıra Filistinli gençleri hedef alarak bölgede saatlerce arama çalışmaları yürüttü ve tutuklamalar yaptı.
 
Ä°ÅŸgal güçleri tarafından tutuklanan gençler arasında ÅŸehid Hallak’ın komÅŸularından Asım Tutah da bulunuyor.
 
Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen Yahudi iÅŸgalcilerin öncülerinden Fanatik Yahudi , Yehuda Glick, ÅŸehid Hallak için kurulan taziye çadırına baskın giriÅŸiminde bulunurken Kudüslü gençler tarafından yaralanarak hastaneye kaldırıldı.
 
Siyonist Ä°srail güçleri, son günlerde onlarca Kudüslüye Mescid-i Aksa’ya giriÅŸ yasağı getirirken, Filistinlilere karşı da tutuklama operasyonlarını yoÄŸunlaÅŸtırdı.
 
Ramallah’ta bugün iÅŸgal güçleri ile Filistinli gençler arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸandı.
 
El-Halil’de ise iÅŸgal güçleri, 17 yaşındaki lise öÄŸrencisi Mahmud Ebu Bekir ile müebbet hapis cezası almış esir Kemal Atatere’nin tek oÄŸlu olan 19 yaşındaki Emir Atatere’yi evlerine baskın düzenleyerek tutukladı.
 
Zihinsel engelli Ä°yad Hayri Hallak (32), 30 Mayıs'ta Mescid-i Aksa'nın da içinde yer aldığı DoÄŸu Kudüs'ün "Eski Åžehir" bölgesinde bulunan El-Esbat Kapısı'nda Ä°srail polisince açılan ateÅŸ sonucu hayatını kaybetmiÅŸti.
 
"Tabanca taşıdığı ÅŸüphesiyle dur ihtarı yapıldığı ancak bu uyarıya uymayarak kaçtığı" iddiasıyla ÅŸehit edilen Hallak'ın üzerinde silah bulunmadığı ve Eski Åžehir'deki okuluna gittiÄŸi ortaya çıkmıştı.
 
(Filistin Enformasyon Merkezi)

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.