Sosyal Medya

Abdurrahman Dilipak: Humanoid-İnsansı robotların gelişi

Abdurrahman Dilipak / Yeniakit



Hani hep söylüyorum ya, Humanoidler, Avatarlar, Siborglar ve Genomic’ler geliyor diye. Birileri “komplo” diye geçiÅŸtiriyordu. Siz 5G, 6G senaryoları yazmaya devam edin, uzayın iÅŸgaline gözlerinizi kapayın! Ä°zole edemedikleri, sürekli mutasyona uÄŸrayan mikroba aşı geliÅŸtirme çalışmaları yapın, olmayan laboratuvarlarınızda, SaÄŸlık Pasaportu hazırlıklarını tamamlayın, insanlara likit ya da microchiple ID kimlik oluÅŸturma projelerine bir yerinden dahil olmak için temas kurup iÅŸ yapmaya çalışın, durmayın, bir de performans kredi sanal kartı oluÅŸturmak için hazırlık yapıyorlar. Ne kadar üretirseniz o kadar harcayabileceksiniz. Kriminal riskleriniz ve taksirleriniz puanınızı düÅŸürecek ve negatif puanlarını belli bir seviyeyi geçince belli alanlarda mahrumiyet uygulanacak hakkınızda.
 
Yapay zekalı ruhsuz robotlar yeni dönemin Ä°lahı, Rabbi geçinen bir PUT’a dönüÅŸüyor sanki!!. Suudi Arabistan’daki yeraltı ÅŸehri NEOM’da iÅŸler bütün hızı ile devam ediyor. Humanoidlerin insandan kat kat fazla olduÄŸu, yüzyılın projesi çerçevesinde siber orduların tüm hızı ile üretilmeye devam ettiÄŸi Siber City’nin yüzölçümü, 26.5 bin kilometrekare. Biz 5G projesi ile Siber ordunun savaÅŸçıları Humanoidlere hayat alanı oluÅŸturmak için gönüllü fedailik yapıyoruz. Uzay bu maksatla alçak seviyede konumlandırılan binlerce uydu ile iÅŸgal ediliyor. Bakın bunlara karşı tek başına Ä°HA’larla savunma yapamazsınız.
 
Geçen gün Independent Türkçe’de, Newsweek, Euronews’den aktarılan ilginç bir haber vardı. Bu memlekette neredeyse benden baÅŸka Genomic’lerden söz eden bir Allah’ın kulu çıkmadı, birkaç kiÅŸi müstesna. Gen Mühendislerimiz var, Proflarımız var. Ya hu adamlar, insan hayvan arası canlılar üretmek için çalışıyorlar diyorum. “komplo” diyorlar. Buyurun gelinen nokta ortada. Haberin baÅŸlığı ÅŸöyle: “Bilim insanları laboratuvar ortamında insan-fare kimerası üretti”.. Bilim insanları bunu yaptığına göre, sorun yok. Çünkü bilimi din edinen, teknoloji kullanmayı medeniyet zanneden bir sürü geri zekalı dolaşıyor ortalıkta.
 
Tabii bu iÅŸ “kutsal bir amaç” için yapılıyor. Her ÅŸey insan saÄŸlığı için!? Bu çalışmalar “hayvanlarda insan hücrelerinin, dokularının ve hatta organların üretilmesini saÄŸlayacak”.. “Her ÅŸey bilim için! Her ÅŸey bilim için”.. Ama bir sorun var: Dünyanın ilk insan - maymun kimerası Çin’de yapıldı, Çinli bilim insanları, maymun-domuz melezleri de geliÅŸtirmiÅŸler. GENOM ile bu iÅŸ ÅŸeftali ile eriÄŸi birleÅŸtirip nektarin yapmak gibi bir iÅŸ. Daha doÄŸrusu bu iÅŸin bir adım ötesi.
 
Yarın portakal aÄŸacında karanfil kokulu sarımsak da üretilebilir bu yöntemle, tavÅŸan gibi üreyen, koyun gibi büyüyen, sincap gibi sindirim sistemi olan ama insan gibi düÅŸünen bir canlı da üretilir.
 
Yine bu iÅŸi Çinliler yapmış oluyor. Peki okyanusta gemilerde ve bazı adalarda bu konuda batılı adamlarca yapılan çalışmaları ne yapacağız.
 
Åžimdiden baÅŸarılan Maymun-Domuz karması ile Ä°nsan Maymun karması. Yarın Maymun – Domuz karması ile Ä°nsan Maymun karmasının da karmasını yaparlar. Oradan bir insana kalp, böbrek, karaciÄŸer filan aktarımı yaparlar. Biz de kolları sıvar “yerli” ve “milli”sini yaparız.
 
Sahi, Ä°zmir’deki ezan skandalını CHP’li biri yaptı ise, niye “Çav bella”!!. 10. yıl marşı çalsaydınız, Behçet Kemal ÇaÄŸlar’ın Mustafa Kemal’e mevlidini okutsaydınız. Meraklısı bakabilir benim “Bir BaÅŸka Açıdan Kemalizm” kitabında “Türkün yeni Amentüsü” de var “Kemalist Yeni Mevlid” de. Hiç birini bulamadı iseniz “DaÄŸ başını duman almış”ı çalardınız, hani maksad “Yerli” ve “Ulusal” olsun!?
 
Sahi bu “Ulus” kimliÄŸini nasıl tanımlayacağız, Maymun ya da Domuz geni taşıyan bir mahluk!
 
Tabii önce ÅŸu Korona iÅŸini bir çözelim, inÅŸallah sıra onlara da gelir.
 
Genetikçiler için bilimsel bir çerçeve çizmiÅŸler: “Genetikçiler, kimera çalışmalarının gelecekte, organ yetmezliÄŸi gibi medikal sorunlara çözüm sunabileceÄŸini düÅŸünüyor”. Yani iÅŸin siyasi bir yanı yok. Bizim endiÅŸelerimiz yersiz, bu komplolara inanmamak gerek.
 
Amerikalı bilim insanları da boÅŸ durmuyor tabii, Dünyadaki laboratuvarların tek başına dörtte birine sahip ABD’de 20’ye yakın gen laboratuvarı boÅŸ durmuyor tabii. ABD’li bilim insanları, laboratuvar ortamında yürütülen bir araÅŸtırmada yüzde 4’ü insan olan bir fare üretilmiÅŸ. Bu çalışma, ÅŸimdiye kadar en yüksek oranda insan hücresi içeren fareyi üretmesi sebebiyle bilim dünyasında bir ilki oluÅŸturuyormuÅŸ. Buffalo Üni. ve Roswell Park Kanser AraÅŸt. Enstitüsü’nden bilim insanları, 3.5 günlük fare embriyolarına 10 ila 12 insan kök hücresi enjekte etmiÅŸ. Bundan 17 gün sonra embriyolarda milyonlarca insan hücresi oluÅŸmuÅŸ.. Tabii Dünya SaÄŸlık Örgütünün ve FDA’nın da onayı ile yapılıyordur bütün bunlar. Sıra geldi Ä°nsanımsı Domuzlar, Domuzumsu Ä°nsanlar üretmeye. 
 
Tabii siz benim endiÅŸelerimi boÅŸverin, bilim adamları, politikacılar, bürokratlar ne diyor onlara bakın. Bakın batılı bilim adamları ne diyor size, biz onlardan daha mı iyi bileceÄŸiz. Hem zaten FDA onayı da varmış, ÅŸimdiden bayilik almaya bakın, iÅŸbirliÄŸi protokolü imzalaya bakın. Ä°ÅŸinize bakın, boÅŸverin bu komplo teorileri, siz akıllı adamsınız!. Feng bu tekniÄŸin, “Bu teknikle bir farede insan bağışıklık hücresi veya solunum hücresi üretmek mümkün. Bu kimeralar, insanları ciddi biçimde etkileyen ama farelerde pek etkisi olmayan Kovid-19 gibi hastalıkları incelemede yararlı olacaktır. Ayrıca bazı bilim insanları, kimera çalışmalarının hayvanlarda insan organlarının üretilmesini mümkün hale getirebileceÄŸini düÅŸünüyor. Böylece organ yetmezliÄŸi gibi birçok tıbbi soruna çare bulunabilir. 
 
Selâm ve dua ile. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.