Sosyal Medya

Güncel

İran'da koronavirüs vaka sayısı toplamda 150 bini aştı

Ortadoğu'da Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke olan İran, Nisan ayında, salgınla mücadele için uygulanan kısıtlamaları hafifletmeye başladı. Ayrıca ülke, vaka sayısına göre beyaz, sarı ve kırmızı renklerle farklı kategorilerde sınıflandırıldı.



Ä°ran SaÄŸlık Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklama, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle son 24 saatte 63 kiÅŸinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkede koronavirüs kaynaklı ölümlerin 7 bin 797’ye yükseldiÄŸini duyurdu.
 
Ä°ran SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü KiyanuÅŸ Cihanpur tarafından bugün yapılan açıklamada, 2 bin 516 yeni vakanın daha eklenmesiyle ülkedeki toplam koronavirüs vaka sayısının 151 bin 466’ya yükseldiÄŸi belirtildi. Ayrıca vakalardan 2 bin 527'sinin saÄŸlık durumunun kritik olduÄŸu kaydedildi.
 
Ä°ran'ın resmi haber ajansı IRNA’nın haberine göre SaÄŸlık Bakanlığı Sözcüsü Cihanpur, ülkede koronavirüsü yenerek saÄŸlığına kavuÅŸanların sayısının 119 bine yaklaÅŸtığını da açıkladı.
 
OrtadoÄŸu'da Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke olan Ä°ran, Nisan ayında, salgınla mücadele için uygulanan kısıtlamaları hafifletmeye baÅŸladı. Ayrıca ülke, vaka sayısına göre beyaz, sarı ve kırmızı renklerle farklı kategorilerde sınıflandırıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.