Sosyal Medya

Güncel

Rehavet nedeniyle 9 ilde koronavirüs vaka sayıları arttı

Koronavirüs (corona virüs) vaka sayılarının azalması ve erken normalleşme hamleleri vatandaşları rehavete sürükledi. Tedbirlerin olduğu büyükşehirlerde durum kısmen kontrol altına alınırken, Batman, Kars, Uşak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayıları son günlerde büyük oranda arttı.



Yeni tip Koronavirüs'le (Covid-19) mücadelede alınan tedbirler büyük ÅŸehirlerde vaka sayılarının düÅŸmesini saÄŸlarken; Batman, Kars, UÅŸak, Düzce, Gaziantep, Van, Adıyaman, Rize ve Zonguldak gibi illerde vaka sayıları alarm vermeye baÅŸladı.
 
Alınan önlem ve uygulanan yasaklara raÄŸmen vaka sayısının arttığı illerin başında Batman geliyor. 3 Nisan'da 9 olarak açıklanan vaka sayısı büyük bir artışla bu hafta 450'ye kadar yükseldi.
 
UÅžAK'TA 441 VAKA
 
Nüfusa göre Koronavirüs vakasının en çok görüldüÄŸü yerlerden biri olan UÅŸak'ta da 2 Nisan'da 38 olarak kayıtlara geçen vaka sayısı son dönemde yükseliÅŸe geçti. 367 bin nüfuslu kentte 2 bin 950 test yapıldı. Toplam vaka sayısının ise 441 olduÄŸu açıklandı.
 
Rize'de halkın rehavete kapılması, sosyal mesafe ve kiÅŸisel izolasyonun ihlal edilmesi vakalarda artış gözlenmesine neden oldu.
 
"VAKALAR YENÄ°DEN ARTIÅž GÖSTERDÄ°"
 
Rize Ä°l SaÄŸlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Covid-19 salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında ciddi anlamda düÅŸen vaka sayılarının vatandaÅŸların virüs tamamen yok olmuÅŸ gibi rehavete kapılmalarının neden olduÄŸunu bu nedenle vakaların yeniden artış gösterdiÄŸini söyledi.
 
Mardin'in yumuÅŸak karnı ise Nusaybin ilçesi oldu. Bugüne kadar 8 kiÅŸinin koronavirüsten dolayı hayatını kaybettiÄŸi ilçede 50 kiÅŸi de pozitif vaka olarak kayıtlara geçti.
 
MARDÄ°N'DE ÇOK SAYIDA KARANTÄ°NA KARARI VAR
 
3 Nisan'da Mardin genelinde açıklanan vaka sayısı 50 iken, Nusaybin ÅŸimdi tek başına bu sayıyı solladı. 3 kırsal mahalle ve ÅŸehir merkezinde çok sayıda evde karantina uygulanıyor.
 
Kars'ta son güncel rakamlar açıklanmadı ama bizzat Kars Valisi Türker Öksüz vatandaÅŸları, "Maalesef sokaklarımızın dolu olduÄŸunu ve vatandaÅŸlarımızın sosyal mesafe kuralına riayet etmediklerini görüyoruz. Son 10 günde vaka sayılarımızda artış olduÄŸunu özellikle belirtmek istiyorum." sözleriyle uyardı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.