Sosyal Medya

Selahattin E. Çakırgil: Gücetapanların küstahlığı

Selahattin E. Çakırgil / Star Gazetesi



50 yıl öncelerde bir dostum vardı, Diyarbekir’de.. Zaman zaman ÅŸöyle derdi:
 
*’Dünya çok bozuldu, bu durum bir savaÅŸ çıkmadan düzelmez.. Bir savaÅŸ çıkmasını istiyorum..’
 
-Hz. Peygamber (S) ‘Savaşı istemeyiniz, ama, geldiÄŸinde de kaçmayınız..’ buyurdu. Bu isteÄŸin doÄŸru mu?
 
*Ben birileriyle savaÅŸmak istemiyorum. Ama, üzerimize saldırıyorlar, savaşı isteyenler baÅŸkaları..
 
-Ä°yi de, o savaşın sonunda her ÅŸeyin düzeleceÄŸine inanıyor musun?
 
*Åžuradan biliyorum: Biz haklı insanlar, mazlûmuz.. Zâlim ve ÅŸeytanî güçler bize bu dünyayı cehennem ediyorlar. Ama, onların bu dünyası, bir cennet.. SavaÅŸ olursa, biz Müslümanların bir kaybımız olmayacak.. Kazanırsak, dünyayı yaÅŸanacak bir yer haline getiririz.. Kaybedersek, zâten dünya cehennemindeydik, bir kaybımız olmayacak, çünkü Âhiret’te, Cennet’te olacağız, inÅŸaallah..
 
Ama, ÅŸeytanî güçler yenilseler, hem dünyaları cehennem olacak, hem de Âhiret’leri zâten Cehennem…’
 
***
Her ne olursa olsun, onu teslimiyetle karşılayan ve umudunu, Allah’u Teâlâ’ya ve ‘görünmez ordular’ına baÄŸlayan bir yaklaşımdı, bu.. Ama, çaresizlik ânında, bir çare sığınağıdır, mazlûmların..
 
Sık sık, ‘Åžu lânet olası virüs..’ denildiÄŸini duydukça, aklıma o merhûm dostum geliveriyor.. Allah’u Teâlâ, mükevvenatta hiçbir ÅŸeyi boÅŸuna halketmemiÅŸtir, virüsleri de.. Yani, ‘Allah’ın görünmez orduları’ da devrede olabilir. O halde lânetlenecek olan virüsler deÄŸil, insanın kendine yaptığı zulümler ve ‘Dünyalar bizden sorulur..’ tekebbürüdür.
 
***
Bugün bu virüs salgını, evet hayatımız deÄŸiÅŸtiriyor ve deÄŸiÅŸtirecek gibi.. Ama, tabloyu hele de Birinci ve Ä°kinci Dünya SavaÅŸları’nda, insanların birbirlerini korkunç ÅŸekilde boÄŸazladığı ve geride bıraktıkları on milyonlarca cesedlerle övündükleri ya da yüzbinlerce sivil insanın Atom Bombası ile bir anda kavruluverdiÄŸi sahnelerle kıyaslayacak olursak, bu ‘Görünmez Ordular’ın savaÅŸları, yine de, tahammül edilemez deÄŸildir herhalde..
 
***
Ä°ÅŸte görüldü.. Dünyanın en büyük maddî gücü ve en öldürücü silahlarına sahip Amerikan Ä°mparatorluÄŸu’nun bütün ülkelerden da daha fazla, nasıl paçavraya döndüÄŸü ortada.. 13-14 yıl süren Vietnam Savaşı’nda 55 bin asker kaybetmeyi sosyal bünyesindeki en ağır bir travma olarak gören ve 11 Eylûl 2001 Saldırıları’nda da 3500 kayıp vermelerinin acısını Müslüman topraklarında, Afganistan, ve Irak’ta yüzbinlerce sivili öldürerek gidermeye çalışan ve DoÄŸu Akdeniz’deki yapışık kardeÅŸi olan sionist Ä°srail’in her zulmünün üzerine himaye kanatlarını geren Amerikan Ä°mparatorluÄŸu, evet, ‘Görünmez Ordular’ın saldırısı karşısında 70 bin kayba dayandı.
 
Amerikan imparatorluÄŸu’nun para ve silah gücüne tapınan baÅŸkanı Trump, sonunda, ’Mâdem ki dezenfektanlar bu virüsu öldürüyor, o halde hastaların damarına dezenfektan zerkedelim..’ diyecek kadar çılgın bir çaresizlik ve hezeyan içinde bile görüldü..
 
***
Evet, aynı ÅŸekilde dünyayı sömürerek ve mazlum halkların kanını içerek ÅŸiÅŸen ve zenginleÅŸen ‘medenî barbarlar diyarı’nın Avrupa yakasındaki öncüleri olan Ä°ngiltere, Fransa, Ä°spanya ve Ä°talya’nın 25-30 biner kayıplar verdikleri görülür. 17 Milyon nüfuslu Hollanda da 6.500 kayıpla ötekilerin seviyesindedir aslında..
 
Burnuna giren bir sineÄŸi öldürtmek için kafasını tokmaklarla dövdürdüÄŸü ve öyle can verdiÄŸi anlatılan Nemrud’un menkıbesi az mı ders vericidir? Fir’avunlar da güçlerinin sona ermiyeceÄŸini sanırlardı.. ’Ol saltanatın yeller eser ÅŸimdi yerinde..’
 
***
Güce tapanlar da artık, ‘Dünya eskisi gibi olmayacak..’ söylemini dile getiriyorlar. Evet, ‘Görünmez ordular’ın saldırısı ile ya deÄŸiÅŸecekler, ya deÄŸiÅŸecekler, baÅŸka çareleri yok...
 
***
Biz Müslümanlara gelince, tedbirimizi alır, hayatın ezelden ebediyete akışı karşısında olanları ibret aynasından temaÅŸâ edip, takdir Allah’ındır, deriz.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.