Sosyal Medya

Güncel

ABD'de demokrat başkan adayı Biden: ABD elçiliği Kudüs'te kalacak

ABD'de Demokrat Partinin başkan aday adayı Joe Biden, Kasım 2020'de başkan seçilmesi durumunda büyükelçiliği Kudüs'ten İsrail’in başkenti Tel Aviv'e tekrar taşımayacağını söyledi.



Amerika'da yayın yapan Bloomberg televizyon kanalında yer alan haberde, Demokrat baÅŸkan adayı adayı Joe Biden, ABD'nin Kudüs'e taşınan büyükelçiliÄŸiyle ilgili, ''Taşıma bu ÅŸekilde olmamalıydı, barışa yardımcı olacak daha geniÅŸ bir anlaÅŸma baÄŸlamında gerçekleÅŸmeliydi. Ama ÅŸimdi bu yapıldı. ElçiliÄŸi Tel Aviv'e geri götürmeyeceÄŸim.'' ifadelerini kullandı.
 
Ä°KÄ° DEVLETLÄ° ÇÖZÜMÜ CANLI TUTMA SÖZÜ!
 
ABD'nin Boston ÅŸehrindeki bağışçılarla sanal bir bağış toplama programı esnasında kendisine yöneltilen bir soruya cevap olarak konuÅŸan eski ABD BaÅŸkan Yardımcısı Biden, iki devletli bir çözüm olasılığını canlı tutma umudu ile DoÄŸu Kudüs'teki ABD konsolosluÄŸunu da yeniden açacağını söyledi.
 
 
TRUMP Ä°ÅžGALÄ° MEÅžRULAÅžTIRMAYA ÇALIÅžTI
 
ABD BaÅŸkanı Donald Trump, kampanya döneminde söz verdiÄŸi üzere baÅŸkan seçilmesinin ardından, 14 Mayıs 2018'de tam da Ä°srail'in bağımsızlığını ilan ettiÄŸi günün yıl dönümünde Tel Aviv'deki ABD BüyükelçiliÄŸini düzenlenen bir törenle Kudüs'e taşımıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.