Sosyal Medya

Güncel

Gurbette Ramazan: Almanya’da Müslümanlar ilk iftarlarını açtı

Almanya’da yaşayan Müslümanlar Ramazan ayının ilk iftarını korona virüs tedbirleri kapsamında evlerinde açtı.



Koronavirüs salgını nedeni ile toplu iftarların yapılmadığı ve toplu ibadetlerin yasaklandığı Almanya’da, bu yıl Müslümanlar ilk oruçlarını evlerinde açtı.
 
Almanya’nın Brühl kentinde oturan Havva Akdemir, “Bir tarafımız buruk, korona hastalığı vesilesiyle garip bir durumdayız. Åžu anda ne camilerimiz açık, ne mukabeleye gidebileceÄŸiz, ne teraviye gidebileceÄŸiz. Allah bizlere bir imtihan verdi, inÅŸallah kısa sürede çaresini de bulur ve huzura kavuÅŸuruz” ifadelerini kullanırken, iftar masalarının ıssız olduÄŸunu dile getirdi. Akdemir, “Ä°ftarlar sadece aileler arasında. Yapacak bir ÅŸey yok. Allah’tan gelene amenna, buna da ÅŸükürler olsun. Türkiye bu konuda hassas davranıyor. Bizde burada önlemleri uygulamaya çalıştık, evlerden çıkmadık ve hala çıkmıyoruz” dedi. Almanya’da yaÅŸayan Türklerden Åžükran MemiÅŸ, Mayıs ayında camilerin açılacağını öÄŸrendiklerini ve buna çok sevindiklerini ifade ederken, ‘‘Bu haber bizim için teselli oldu‘‘ dedi.
 
 
Ä°smail MemiÅŸ ise “Bütün kısıtlamaları bizde yaşıyoruz burada. Mesela bugün ilk günümüz dün teraviye gidemedik. Camilerde toplu iftarlar, buna benzer birlikteliklerimiz olamayacak” ifadelerini kullanırken, “Almanya’da Ramazan aylarında eÅŸle dostla bir araya gelip Ramazan programları yapıyorduk. Maalesef bu sene ondan da mahrumuz. Allah tez zamanda inÅŸallah ÅŸu hastalıktan kurtarır, eski Ramazanlara, eski zamanlara, eski ziyaretlere kavuÅŸuruz hep birlikte” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.