Sosyal Medya

Güncel

Almanya ve Hollanda'da hoparlörden ezan okundu

Almanya ve Hollanda’da, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle tedirgin olan Müslümanlara moral vermek amacıyla, 100'e yakın camide hoparlörden ezan okunması uygulaması yaygınlaşarak devam ediyor.



Almanya’da Diyanet Ä°ÅŸleri Türk Ä°slam BirliÄŸi (DÄ°TÄ°B) ve Ä°slam Toplumu Milli GörüÅŸ'e (IGMG) ait 100'e yakın camide bugün ezanlar hoparlörden okundu. 
 
DÄ°TÄ°B Essen Eyalet Bölge BirliÄŸi BaÅŸkanı Fahrettin Alptekin, yaptığı açıklamada, sadece Essen bölgesinde 50’nin üzerinde camide öÄŸle ve akÅŸam vakitlerinde ezan okunduÄŸunu söyledi.
 
Almanya ve Hollanda'da Müslümanlara hoparlörden ezan jesti
 
Alptekin, Almanya'da bazı istisnai durumlar hariç ezanın hoparlörden okunmasına izin verilmediÄŸini hatırlattı.
 
Kovid-19 salgının ardından verilen izin için Alman makamlarına teÅŸekkür eden Alptekin, ''Mabetlerimizi evlerimize taşıyoruz. Sosyal medyada olumlu cevaplar alıyoruz. Geri dönüÅŸlerden de çok memnunuz. Allah bu musibetten bütün insanlığı muhafaza eylesin. Cemaatimizi salgın süreci boyunca da devamlı uyarıyoruz. Bilhassa büyüklerimizin evde kalmalarını istiyoruz. Bu meyanda baÅŸarılı olduÄŸumuzu da söyleyebiliriz.'' ifadelerini kullandı.
 
Hollanda’da da Kovid-19’dan dolayı toplumsal dayanışma için cuma namazı vaktinde hoparlörden ezan okunması uygulaması yaygınlaşıyor.
 
Ülkede çok sayıda camide cuma namazı vaktinde hoparlörden ezan okundu. 
 
Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.