Sosyal Medya

Güncel

İsrail zulmüne devam ediyor: Filistinlilerin salgına karşı kurdukları çadırları yıktı

İsrail İşgal Güçleri, Ürdün Vadisi'nde bir kasabada bulunan çadırlara baskın düzenleyerek yıktı. Yerle bir edilen çadırlardan ikisi koronavirüs salgınından dolayı acil klinik olarak kullanılmak üzere yapılmıştı.



Ä°srail Ä°ÅŸgal Ä°daresi tarafından görevlendirilen askerler dozer ve dorseli vinçlerle, Ürdün Vadisi'ndeki Ibzik kasabasında ikisi acil klinik olarak kullanılacak sekiz çadıra baskın düzenledi, dört çadırı yıktı.
 
Ä°nsan Hakları Aktivistleri, böylesine küresel bir krizin yaÅŸandığı dönemde Ä°ÅŸgalci Ä°srail’in eylemini “ÅŸok edici” ve “acımasız” olarak nitelendirdi.
 
 
Dört Çadır Yıkıldı
 
Ä°kisi acil saha kliniÄŸi, dört saÄŸlık kliniÄŸi ve evlerinden tahliye edilen sakinler için iki acil konut ile geçici cami olarak iki çadırdan oluÅŸan yapılara Ä°ÅŸgalci Ä°srail yetkilileri baskın düzenledi.
 
Ä°srail güçleri ayrıca iki yıldan fazla bir süredir orada bulunan teneke bir kulübeye, bir jeneratör, kum ve çimento çuvallarına da el koydu. Çadır tabanları için bulunan dört palet bloÄŸu kaldırıldı ve diÄŸer bölümler ise yıkıldı.
 
 
BirleÅŸmiÅŸ Milletler Ä°nsani Ä°ÅŸler EÅŸgüdüm Ofisi'nin (OCHA), bu hafta baÅŸlarında Filistin saÄŸlık sistemininCovid-19 vakalarında beklenen bir artışla baÅŸa çıkmak için ciddi bir donanıma sahip olmadığı uyarısına raÄŸmen çadırlara el konuldu.
 
Ä°srail insan hakları grubu da yaptığı açıklamada “Ä°srail hükümeti Filistin halkının sürekli baskı altında kalmasının kilit bir öncelik olduÄŸunu açıkça belirtmiÅŸ oldu” dedi.
 
BM’de sürekli Ä°srail'in ev yıkımlarının savaÅŸ suçu olduÄŸunu ve bu eylemlerini durdurmaya çağıran açıklamalar yapıyordu.
 
Kaynak: Muslim Port Haber Merkezi / Yunus Emre Kaynak
 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.