Sosyal Medya

Güncel

Bakan Kasapoğlu: Yurt dışından gelen 11 bin 269 kişi karantinada

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşın, 23 ilde bulunan 36 KYK yurdunda karantina altında bulunduğunu açıkladı.



Tüm dünyayı saran yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ile birlikte Türkiye’ye dönen vatandaÅŸlarımızın 14 günlük karantina sürecini geçireceÄŸi adres Gençlik ve Spor Bakanlığına baÄŸlı Kredi Ve Yurtlar Genel MüdürlüÄŸü yurtları oldu.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu, ÅŸu ana kadar yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşımızın, 23 ilde bulunan 36 KYK yurdunda karantina altında bulunduÄŸunu söyledi.
 
Bakan KasapoÄŸlu yaptığı açıklamada, yurt dışından Türkiye’ye dönüÅŸlerinde KYK yurtlarında gözlem altına alınan vatandaÅŸlarla ilgili bilgi verdi.
 
Dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede devletin bütün kurumlarının, yayılımın durumuna göre elinden gelen tüm önlemleri, hızlı ve koordineli bir ÅŸekilde hayata geçirdiÄŸini belirten Bakan KasapoÄŸlu, baÅŸta CumhurbaÅŸkanlığı, SaÄŸlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu olmak üzere ilgili kurumların tamamıyla gerçekleÅŸtirilen toplantılarda, alınacak önlemlerin sürekli güncellendiÄŸini ve hızlı ÅŸekilde uygulamaya geçildiÄŸini vurguladı.
 
Bakan KasapoÄŸlu, koronavirüs salgınına karşı devletin tüm kurum ve kuruluÅŸları arasında çok anlamlı bir eÅŸgüdüm ve koordinasyon bulunduÄŸuna dikkat çekerek, "Bu kritik süreci toplum olarak en müspet ÅŸekilde atlatacağımıza inanıyorum. BaÅŸta gençlerimize ve çalışma arkadaÅŸlarıma bu süreçteki gayretleri, fedakarlıkları nedeniyle teÅŸekkür ediyorum. Allah ülkemizi, milletimizi, insanlığı tüm felaketlerden korusun’." dedi.
 
Bakan KasapoÄŸlu, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na baÄŸlı yurtların, bütün milletimiz için hakiki bir yuva olacak ÅŸekilde tasarlandığını ifade ederek, "Bu süreç tamamlandığında, misafirlerimizi sıhhat ve afiyetle uÄŸurlayabilmeyi diliyorum. Allah hem milletimizi hem bütün insanlığı tez zamanda selamete çıkarsın" diye konuÅŸtu.
 
23 ilde 36 KYK yurdu tahsis edildi
 
Bakan Kasapoğlu, şu ana kadar yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşımızın, 23 ilde bulunan 36 KYK yurdunda karantina altında bulunduğunu duyurdu.
 
Söz konusu yurtlarda toplam oda sayısının 13 bin 670, kapasite sayısının ise 49 bin 932 olduÄŸunu dile getiren Bakan KasapoÄŸlu, "Ancak bu yurtlarımızda gözlem altında tutulan vatandaÅŸlarımızın her biri karantina kuralları gereÄŸi ayrı odalara kaldıklarını vurgulamak isterim" dedi.
 
Karantina tedbirleri uygulanan yurtlar
 
Bakan KasapoÄŸlu’nun verdiÄŸi bilgiye göre, 23 ilde karantina yurduna dönüÅŸtürülen yurtlar ve kalan vatandaÅŸlarımızın sayısı ise ÅŸöyle:
 
ADANA (Mahmut Sami RamazanoÄŸlu Yurdu) Katar’dan gelen 134 kiÅŸi.
 
AÄžRI Abdurrahim Arvasi ÖÄŸrenci Yurdu’nda Ä°ran’dan gelen 3 kiÅŸi
 
ANKARA (Åžehit Özel Harekatçılar Yurdu, Milli Ä°rade Yurdu, Gölbaşı Yurdu, Haymana ÖÄŸrenci Yurdu) Umre’den gelen 3 bin 58 kiÅŸi.
 
ARDAHAN (KaÅŸgarlı Mahmut Yurdu’nda) Azerbaycan’dan gelen 58 kiÅŸi 
 
AYDIN (Söke Meryem YazıcıoÄŸlu Yurdu) Lüksemburg’dan gelen 180 kiÅŸi.
 
BARTIN (ÇeÅŸm-i Cihan Yurdu) Umre’den gelen 21 kiÅŸi.
 
BÄ°LECÄ°K (ErtuÄŸruLGazi ÖÄŸrenci Yurdu) 69 asker.
 
BOLU (Hayretttin Tokadi ve Seyit AvÅŸar yurdu) Yunanistan ve Kolombiya’dan gelen 49 KiÅŸi 
 
ESKÄ°ÅžEHÄ°R (Gündüzalp Yurdu) Umre’den gelen 254 kiÅŸi.
 
HATAY (Yayladağı Yurdu) Lübnandan gelen 6 kiÅŸi.
 
IÄžDIR (IÄŸdır Yurdu) Azerbaycan’dan gelen 39 kiÅŸi.
 
ISPARTA (Murad Hüdavendigar Yurdu) Umre’den gelen 586 kiÅŸi.
 
Ä°STANBUL (Kanuni Sultan Süleyman Yurdu, Florya Yurdu, Fatih Sultan Mehmet Yurdu) Avrupa’dan gelen bin 955 kiÅŸi.
 
KASTAMONU(Åžeyh Åžaban-ı Veli ÖÄŸrenci ve Kastamonu Yurdu) Umre’den gelen ve asker toplam 97 kiÅŸi.
 
KAYSERÄ° (Hunat Hatun Yurdu) Umre’den gelen 252 kiÅŸi.
 
KIRKLARELÄ° (Hundi Hatun Yurdu) Gürcistan’dan, Portekiz’den, Lüksemburg’dan, Cezayir’den, Özbekistan’dan Kazakistan Kanada ve Tunus ’dan toplam 487 kiÅŸi.
 
KOCAELÄ° (Ali Fuat Cebesoy Yurdu, Canfeda Hatun Yurdu, Åžerife Gelin Yurdu, Gazi Süleyman PaÅŸa Yurdu) Avrupa’dan ve Tunus’tan gelen 891 kiÅŸi.
 
KONYA (Tahir Büyükkörükçü Yurdu, KutalmışoÄŸlu Süleyman Åžah Yurdu) Umre’den gelen 2 bin 180 kiÅŸi.
 
MERSÄ°N (Kırkkaşık Yurdu, Mersin Kız Yurdu) Kıbrıs’tan gelen 393 öÄŸrenci.
 
SAKARYA (Arif Nihat Asya Yurdu) Ukrayna’dan gelen 88 kiÅŸi.
 
ÅžIRNAK (Cezeri yurdu) Kıbrıs’tan gelen 51 öÄŸrenci.
 
TEKÄ°RDAÄž (SüleymanpaÅŸa Yurdu) Filipinlerden (çorlu Erkek Yurdu) Ukrayna ve Kazakistan’dan gelen 367 kiÅŸi.
 
ZONGULDAK (Nesibe Hatun Yurdu) Ukrayna’dan gelen 51 kiÅŸi.
 
Doktor ve saÄŸlık çalışanları sürekli hazır halde
 
Tuvalet ve banyoların bulunduÄŸu odalarda vatandaÅŸlar için buzdolabı, çalışma masası ile kiÅŸisel bakım ve temizlik malzemeleri bulunuyor, ayrıca internet hizmeti de veriliyor.
 
Yurtlarda doktor ve saÄŸlık çalışanları sürekli hazır halde bekliyor. Karantina altındaki vatandaÅŸlara temizlik kiti de veriliyor. 
 
 
Kaynak: TRT Haber

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.