Sosyal Medya

Güncel

İran'da koronavirüs kaynaklı can kaybı 1135'e yükseldi

İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle 147 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 1135'e yükseldi. 5 bin 710 kişi iyileşerek taburcu edildi



Ä°ran SaÄŸlık Bakan Yardımcısı Ali Rıza Reisi, devlet televizyonunda yayımlanan açıklamasında, son 24 saatte virüs nedeniyle ülke genelinde 147 kiÅŸinin daha yaÅŸamını yitirdiÄŸini bildirdi. 
 
Böylece toplam can kaybının 1135'e çıktığını aktaran Reisi, vaka sayısının da 1192 kiÅŸi artarak 17 bin 361'e ulaÅŸtığını ifade etti.
 
5 bin 710 kiÅŸi iyileÅŸerek taburcu edildi 
 
Åžu ana kadar bu virüs nedeniyle tedavi gören 5 bin 710 kiÅŸinin iyileÅŸerek hastanelerden taburcu edildiÄŸi bilgisini veren Reisi, halka zorunlu olmadıkça evden dışarı çıkmamaları uyarısını tekrarladı. 
 
Çin ve Ä°talya'nın ardından en çok can kaybının yaÅŸandığı ülke Ä°ran'da, virüs ilk kez 19 Åžubat'ta Kum kentinde tespit edilmiÅŸ, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı. 
 
Salgınla mücadele kapsamında, büyük kentlerin giriÅŸlerinde halkın seyahatini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluÅŸturulmuÅŸtu. 
 
Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eÄŸitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart'a kadar iptal edilmiÅŸti. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.