Sosyal Medya

Koronavirüs meydan muharebesi

Halkımızın koronavirüsle meydan muharebesi marketlere saldırarak başlamış bulunuyor! Türkiye halkı ne ara bu kadar açgözlü oldu. Asıl korkutucu olan bu açgözlülüktür. Devleti yönetenler bunun üzerine düşünmelidir. İnsanı açlık öldürmez aç kalırım korkusu öldürür. Bu çok tehlikeli bir durum. Kendinden başka hiçbir Allah kulunu düşünmeyen insan aç kalırım korkusunun esiri olmuştur.



Dünyada koronavirüs adında korkunç bir hayalet dolaşıyor. Bu korkunç hayaletin girmediÄŸi ülke kalmadı. Ä°lk önce Çin’de ortaya çıkan koronavirüs hastalığı, önce Çin’in etrafını ardından da bir salgın halini alarak Avrupa ülkeleri baÅŸta olmak üzere tüm dünyayı sardı. Hastalığın ÅŸu ana kadar bir ilacı bulunamadı. ÇeÅŸitli ülkelerde bilim adamları tarafından aşı bulma çalışması sürdürülüyor. Henüz aşı bulunamadı. Tüm dünya devletleri çaresiz bir ÅŸekilde çeÅŸitli önlemler alıyor. GidiÅŸata bakılırsa önlemlerin de bir faydası olduÄŸu söylenemez. Çünkü her geçen gün ölü sayısı artıyor. Dünya genelinde ölenlerin sayısı dört bini geçti. Bu rakam az deÄŸil.
 
Türkiye’de koronavirüs var-yok tartışması sürerken SaÄŸlık Bakanı’nın açıklamasıyla birlikte koronavirüsün resmen ülkemize giriÅŸ yaptığı öÄŸrenildi. Resmi açıklamaya göre, Türkiye’de iki hastaya koronavirüs teÅŸhisi konuldu. Açıklamada ÅŸehir belirtilmedi. Åžehir belirtilmese de hastaların büyük ÅŸehirlerin birinde olduÄŸunu tahmin etmek zor deÄŸil. Ki hasta sayısı da muhtemelen ikiden fazla. Ülke yöneticilerinin hasta sayısını açıklamadığına dair söylentiler ayyuka çıkmış durumda. Hasta sayısı tam olarak kaç tane bilemiyoruz. Ülkemizde her konu politikleÅŸtirildiÄŸi gibi koronavirüs konusu da politikleÅŸtiriliyor. Oysa saÄŸlık konusu politikleÅŸtirilemeyecek kadar ciddi ve hayati bir meseledir. Koronavirüsün ülkemize gelmesi sevinçle karşılanamaz. Karşılayanlar insanlık düÅŸmanıdır. Koronavirüsün ülkemize gelmesine sevinilemeyeceÄŸi gibi ülkemize gelmiÅŸ olan korornavirüs de gizlenilemez, gizlenilmemelidir. Bir hastalık gizlenilerek giderilemez. SaÄŸlık sorunu teÅŸhis ve tedaviyle iyileÅŸtirilir.
 
Ülkemizde koronavirüs konusunda alınan geniÅŸ tedbirler (okulların tatil edilmesi, maçların seyircisiz oynanması kararı, etkinliklerin iptali vb.) gösteriyor ki hasta sayısı ikiden fazla. Tedbirlerin faydası olur mu, elbette olacaktır. Ama ne kadar faydası olacak o belli deÄŸil. Ülkemizde koronavirüs olduÄŸu açıklanır açıklanmaz marketlerde temizlik malzemeleri, kolonya ve makarna baÅŸta olmak üzere gıda maddeleri bitti. Halkımız adeta marketlere saldırdı. Bugüne kadar sanki hiç temizlik yapmamışlar da koronavirüs der demez temizlik yapmak akıllarına gelmiÅŸ gibi temizlik malzemeleri bitirildi. Kolonya koronavirüs aşısıymış gibi kolonya alındı. Makarna yendiÄŸinde koronavirüs geçecekmiÅŸ gibi makarna alındı. Halkımıza göre temizlik yap, kolonya dökün, üstüne makarna ye hiçbir ÅŸeyciÄŸin kalmaz! Kolonya dökünür dökünmez makarna yer yemez koronavirüs anında geçer! Zaten koronavirüs kolonya ve makarnadan korktuÄŸu için ülkemize geç gelmiÅŸ! Halkımızın koronavirüsle meydan muharebesi marketlere saldırarak baÅŸlamış bulunuyor! Bu saldırgan mücadeleye koronavirüsün dayanacağını sanmıyoruz! Doktorların açıkladığı tıbbi tedbirler mi, halkımıza tıp mıp sökmüyor! Tıbbi tedbirleri kim dinler!
 
Türkiye halkı ne ara bu kadar açgözlü oldu. Asıl korkutucu olan bu açgözlülüktür. Devleti yönetenler bunun üzerine düÅŸünmelidir. Ä°nsanı açlık öldürmez aç kalırım korkusu öldürür. Bu çok tehlikeli bir durum. Kendinden baÅŸka hiçbir Allah kulunu düÅŸünmeyen insan aç kalırım korkusunun esiri olmuÅŸtur. Her ÅŸeyi maddi olarak gören insanlarda maneviyat tamamen ortadan kalktığı için dünyayı midesiyle algılama baÅŸlıyor. Dolayısıyla sadece yemek-içmek üzerine kurulmuÅŸ hayatları. Ä°nsanlık için bir idealleri, insani bir dünya tasavvurları yok. Koronavirüsten öleceklerini sanıyorlar ve öldüklerinde de yok olacaklarını düÅŸünüyorlar. Öte dünya düÅŸünceleri olmadığı için bu dünyada ne yer içersem o mantığıyla hareket ediyorlar. Bu korkunç bir durum. Halkımız adına üzücü bir durum. Çünkü biz Müslümanlar her ÅŸeyin Allah’tan geldiÄŸine ve Allah’a döneceÄŸimize inanırız. Ä°nancımızla hareket etmeliyiz. Ölüm yok oluÅŸ deÄŸil ölüm asıl yurda dönüÅŸtür.
 
Koronavirüs, Türkiye aynasından pek iç açıcı görünmüyor!
 
Cafer Keklikçi / Milli Gazete

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.