Sosyal Medya

Güncel

Suudi Arabistan'ın Katif şehri koronavirüsten dolayı karantinaya alındı

Suudi içişleri bakanlığı, doğudaki Katif şehrinde 11 koronavirüs vakasının saptanması üzerine geçici karantina ilan etti.



Körfez'in bir numaralı krallığının içiÅŸleri bakanlığı, doÄŸu eyaletinin Åžii nüfusun çoÄŸunlukta olduÄŸu Katif ÅŸehrinin geçici karantinaya alınması kararını, koronavirüsün yayılmasını önlemeye yönelik tedbir olarak açıkladı.
 
Katif'te 11 vaka saptandığını belirten Suudi Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, ÅŸehre gündeyde Sayhat'tan kuzeyde Safva'ya kadar giriÅŸ-çıkışların askıya alındığını duyurdu. 
 
GiriÅŸ-çıkışların askıya alındığı dönemde ÅŸehirden çıkmış olanların ikametlerine geri dönmelerine izin verilecek.
 
Tüm okulların kapatıldığı Katif'te karantina döneminde tüm hükümet kurumları ve özel kurumların çalışmaları duracak.
 
Sadece güvenlik, tedarik ve hastane, eczane, benzin istasyonu gibi diÄŸer temel ihtiyaçlarla ilgili hizmet veren teÅŸkilat ve iÅŸletmeler çalışmaya devam edecek.
 
 
Virüsün yayılmasını önleme tedbirlerinin baÅŸarıya ulaÅŸması için tüm yurttaÅŸlara iÅŸbirliÄŸi çaÄŸrısı yapıldı.
 
Petrol zengini Katif'te koronavirüs bulaÅŸan 11 Suudi yurttaşının ya Ä°ran'ı ziyaret ettiÄŸi ya da Ä°ran'a gitmiÅŸ kiÅŸilerle temasa geçtiÄŸi öÄŸrenildi.
 
Koronavirüs salgınının en çok yayıldığı ülkelerden Ä°ran'a seyahat yasağı getirmiÅŸ bulunan ve yasağı delen vatandaÅŸlarına yasal ceza öngören Suudi Arabistan, perÅŸembe günü Ä°ran'ı Suudi vatandaÅŸlarına geçiÅŸ izni verdiÄŸi için kınamıştı.
 
Ä°ran'da koronavirüsten ölenlerin sayısı son açıklamaya göre 194'ü buldu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.