Sosyal Medya

Kur’an bizde ne değiştirdi?

Gençosman Camii Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın 6.cısını düzenlediği liseler arası kompozisyon yarışmasında ‘’Kur’an bende ne değiştirdi?” sorusunun cevabını arıyor. ‘Şirk’ alt başlığıyla gerçekleşecek yarışmada, bu konuya gençlerin gözüyle bakmayı hedefliyor



Görselin egemen olduğu haz ve hız dünyasında biraz kafa konforumuzdan vazgeçip düşünmeye ihtiyacımız var. Bunun için cevaplar aradığımız doğru sorularımız olmalı. Kısaca denilebilir ki sormadan düşünemeyiz ve o yüzden hayata sorularla başlamak zorundayız.
Düşünce  dediğimiz zihinsel eylem, insanın kendisine dönük sorular sormasının ve bu sorulara cevap aramasının neticesidir. "Güzel cevap her zaman daha güzel soruyu sorana verilir." der E.E. Cummings.
Soru sormak için merak etme, ilgi duyma ve anlama isteğinin insanda oluşması gerekmektedir. Gelişen, değişen ve soru soran insan fark eden, farkındalığı olan insandır. Soru sormak, soru soracak duruma gelmek bir gelişim ve liyakattir. Tüm bunları akılda tutarak kendimize şu soruyu yönelttiğimizde alacağımız cevap ne olurdu: Acaba Kur’an bende ne değiştirdi? Bu soru, kendisiyle konuşan ve yüzleşen insanın sorusudur. İnsan yüzleşirken ahlak diye bir şeyi tecrübe eder ve insan yüzleştiği sürece ahlaklı olabilir. İster Allah Teâla ile ister kendisiyle isterse bir başkasıyla yüzleşsin, yüzleşme varsa ancak ahlak mümkündür.
Gençosman Camii Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın 6.cısını düzenlediği liseler arası kompozisyon yarışmasında ‘’Kur’an bende ne değiştirdi?” sorusunun cevabını arıyor. ‘Şirk’ alt başlığıyla gerçekleşecek yarışmada, bu konuya gençlerin gözüyle bakmayı hedefliyor. İhtiyarlamış vicdanı uyuyan küremiz, gücünü Kitap’ından alan, hakikat iştiyakına sahip, toplumun yüreğine yerleşebilecek ve onları dönüştürebilecek idealist genç bir nesille uyanacaktır. Bu nedenle Kur’an-ı Kerim, peygamberlerle onların genç yardımcılarını insanlığa model gösterir.
‘Gece karanlıklara yenilmeyen’ (En’âm, 6/76), ‘rabbim bu mudur?’ (En’âm, 6/77) derken araştıran, ‘ben batanları sevmem’ diyerek farkındalık oluşturan, kulluk bilincini kuvvetlendirecek şeyler üzerinde uzun uzun tefekkür eden ve sonrasında ‘ben yüzümü tamamen gökleri ve yeri yoktan var edene çevirdim’ (En’am, 6/79) teslimiyetiyle mesaj veren, toplumunu, batıl inanç sistemlerini sorgulamaya davet eden  İbrahimi gençlerden Kitab-ı Kerim övgüyle bahseder. 
Kur'an, Müslüman için hakkında konuşulan bir ‘nesne’ değil, bir varlık kaynağıdır. Bu anlamda İlahi Söz, insanı değiştirme ve dönüştürme potansiyeline sahiptir. Bu noktada önemli olan doğru soruları sormaktır. Doğru cevaplara ulaşmanın yolu doğru soruları soruyor olmak kesinlikle.
Gençosman Camii Eğitim ve Hizmet Vakfı’nın Kur’an bende ne değiştirdi? Sorusunu gençlere yöneltirken aslında herkesi kendisiyle yüzleşmeye davet ediyor. 
Gençlerin sözü bitmedi. Ümit devam ediyor…
Sahi Kur’an bizde ne değiştirdi?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.