Sosyal Medya

Abdurrahman Dilipak :Trump ve azil meselesi

Trump’ı azletmeyebilirler. Çünkü gelen gideni aratabilir, bu bir. İkincisi bu inatlaşma kimseye yarar sağlamaz. Trump mağduriyet üzerinden prim yapabilir. Ama bu azil baskısı ile Trump’ı köşeye sıkıştırıp, seçime kadar elini - kolunu bağlayarak aciz konuma düşürüp bekletebilirler.



ABD DışiÅŸleri Bakanlığı’nın Küba ve Venezüella’dan Sorumlu MüsteÅŸar Yardımcısı Filipetti, Venezüella krizinin ilk günlerindedevlet BaÅŸkanı Nicolas Maduro’nun Türkiye ziyaretinin hemen ardından bir Türk ÅŸirketi tarafından bu ülkeden satın alınan toplam 900 milyon dolar deÄŸerindeki altın ile ilgili soru üzerine, «Venezüella›daki diktatörlüÄŸü desteklemeyi seçen herhangi bir ülkeye karşı kesinlikle sabrımız yok» demiÅŸti.
 
Bir baÅŸka haber: ABD’de Donald Trump yönetiminin, ülkedeki iki üniversitenin ortaklaÅŸa yürüttüÄŸü bir OrtadoÄŸu çalışmaları programı için saÄŸlanan fonun kesilebileceÄŸi tehdidinde bulunduÄŸu, buna gerekçe olarak da programın ‹Ä°slam›Ä±n olumlu yanlarını fazlasıyla öne çıkarması›nı gösterdiÄŸi ortaya çıktı.Amerikan Associated Press’in haberine göre, Trump yönetimi, Kuzey Carolina ve Duke Üniversitelerinin ortaklaÅŸa yürüttüÄŸü OrtadoÄŸu çalışmaları programına saÄŸlanan fonun kötüye kullanıldığını, programda ideolojik önceliklerin ve Ä°slam›Ä±n olumlu yanlarının fazlasıyla öne çıkarıldığını ileri sürdü.ABD EÄŸitim Bakanlığının program kuruluna gönderdiÄŸi 29 AÄŸustos tarihli mektupta ise, bu programın önermelerinin 22 Eylül’e kadar deÄŸiÅŸtirilmesi gerektiÄŸi, aksi halde kendilerine saÄŸlanan federal fonun kesileceÄŸi belirtildi. Söz konusu program geçen yıl 235 bin dolar yardım almıştı.”
 
ABD’de bilim, demokrasi, akademik özerklik filan dedikleri iÅŸte böyle bir ÅŸey.
 
Ha, ha ha! ABD’nin eski DışiÅŸleri Bakanı Rex Tillerson, Ä°srail BaÅŸbakanı Binyamin Netanyahu’nun Trump’ı ikna edebilmek için birçok kez Trump’a yanlış bilgiler verdiÄŸini ileri sürmüÅŸtü. Bu da batılıların diplomatik ciddiyet ve nezaketine bir baÅŸka örnek.Olay ortaya çıkıncaNetanyahu’yu «çok becerikli» bir siyasetçi olarak tanımlayan Tillerson, “Bununla beraber kendisi biraz da Makyavelisttir. EÄŸer Bibi ile muhatap oluyorsanız söyledikleri hakkında her zaman biraz ÅŸüpheci olmanız iyidir” deÄŸerlendirmesini yapmıştı.
 
AA’nın bir haberine göre de, Netanyahu yönetimine ilk günden bu yana ciddi ÅŸekilde destek veren ABD BaÅŸkanı Trump, Kudüs’ü Ä°srail’in baÅŸkenti olarak tanıdığını ilan etmiÅŸ, Tel Aviv’deki Amerikan BüyükelçiliÄŸini Kudüs’e taşımış ve Ä°srail’in Golan Tepeleri üzerindeki egemenliÄŸini tanımıştı. Amerikan medyasına yansıyan güncel bir haberde, Federal SoruÅŸturma Bürosu’nun FBI yürüttüÄŸü soruÅŸturmalar sonucu, Ä°srail’in Trump ile üst düzey ekibinin telefonlarını dinlemek amacıyla Beyaz Saray çevresine istihbarat amaçlı cihazlar yerleÅŸtirdiÄŸini gösteren kanıtlara ulaÅŸtığını iddia etmiÅŸti. Ä°srail tarafı ise iddiaları reddetmiÅŸti. Hay Allah, Trump’ın damadı Kushner bir Ä°srail ajanı deÄŸil mi idi? Sahi ABD Ä°srail’i kaç kez dolandırdı!?
 
Hangi birini yazacaksın ki! Hani bunlar insan haklarına saygılı bir hukuk devleti istiyordu, katılımcı, çoÄŸulcu ve ÅŸeffaf hoÅŸgörü temelli bir yönetim temelinden yanaydılar. Yok canım, bu saydıklarım lezbiyen ve homolarla ilgili, yoksa Müslümanlar, baÅŸörtülülerle ilgili deÄŸil.
 
Bunların dostu yok. Çıkarları çatıştığında en yakınlarını bile satabilirler ya da gözden çıkarabilirler.. Her ÅŸeyi satabilirler ve satın alabilirler.
 
Dünden bugüne fazla bir ÅŸey deÄŸiÅŸmedi. Sürekli makyaj yeniliyorlar ve kendilerini kutsuyorlar.. Kızılderilileri yok eden, kara derilileri köleleÅŸtiren, sarı ırkı sömüren, kendi aralarında yüzyıl savaÅŸları yaÅŸayan, son bir yüzyıla 2 dünya savaşı, bir soÄŸuk savaÅŸ sıkıştıran, bir 3’üncüsü için dünyayı kan gölüne çeviren, terör, darbeler ve savaÅŸların arkasındaki karanlık yüz iÅŸte bu yüz!
 
KuÅŸkusuz her batılı böyle deÄŸil. Ama bugün bunlar oraları kendilerine mesken tutmuÅŸ gözüküyorlar. Yoksa Firavun sarayında Musalar olabildiÄŸi gibi, Peygamber evinde hainlerin olduÄŸunu da biliyoruz.
 
Bunlar kim biliyorsunuz iÅŸte. Bunların içimizdeki iÅŸbirlikçilerini de görüyorsunuz. FETÖ’yü de tanıyorsunuz, Kalkancıyı da, BÇG’yi de.. Darbeleri kimler yapıyordu, onlara alkış tutanlar kimlerdi.
 
Bölgemizde yaÅŸananları da görüyorsunuz. PKK, PYD, DAEÅž fark etmiyor, her yerde ve her kılıkta adamları var. Åžeytan’ın ins ve cin’lerden oluÅŸan, kana doymayan orduları var.
 
En son Lübnan’da Honkong benzeri olaylar yaÅŸanmıştı. Hani ÅŸu Joker maskeliler. Beyaz adam kumar masasında “Joker” kartını açtı. Lübnan, ardından Ä°ran. Süleymani suikastı ile tersine dönen sokak gösterileri ÅŸimdi en baÅŸtan yeniden baÅŸladı. Sokak hareketleri bir baÅŸladı mı durması zor. Fransa örneÄŸi ortada. Fransa CumhurbaÅŸkanı Emmanuel Macron, katıldığı bir organizasyonda Sarı yelekliler tarafından “Macron, seni evinden almaya geliyoruz” sloganıyla protesto edildi. Eee, dün bize demokrasi dersi verenlerin, bugün ne yaptıkları ortada. “Besle kargayı oysun gözünü”. Fransız yönetiminin sokaklarda ne kadar “insancıl” olduÄŸunu görüyoruz.
 
Birileri Türkiye için de benzer hesaplar yapıyor olabilir. Almanya ya da Ä°talya’da, Ä°spanya’da, Benelüx ülkelerinde Avustralya’da insanlar sokaÄŸa çıkabilirler. Bunlar durduk yerde olmuyor. Arkalarında birtakım ülkeler var. Trump kendinin azledilmesi durumunda ABD’de iç savaÅŸ çıkacağı uyarısında bulunuyor.
 
Trump’ı azletmeyebilirler. Çünkü gelen gideni aratabilir, bu bir. Ä°kincisi bu inatlaÅŸma kimseye yarar saÄŸlamaz. Trump maÄŸduriyet üzerinden prim yapabilir. Ama bu azil baskısı ile Trump’ı köÅŸeye sıkıştırıp, seçime kadar elini - kolunu baÄŸlayarak aciz konuma düÅŸürüp bekletebilirler.
 
ABD’de bu iÅŸlerin ne kadar adil ve demokratik bir ÅŸekilde yapıldığını biliyorduk zaten. Hani ÅŸu Zarrap konusunda da görmüÅŸtük bunu. Åžu bizdeki darbeleri yapanların onların “Our boys”ları olduÄŸunu da biliyorduk!. 15 Temmuz’un arkasındaki kilit isim F. Gülen de “Our Boys”dan deÄŸil mi idi? FETÖ “Made in USA” iken, biz Gülen’in iadesi için niye klasörler dolusu belge sunuyorduk ki! Siyasiler bazan böyle komik iÅŸler yapabiliyorlar diplomasi ve bürokrasi adına!?. 
 
Tabii biz hâlâ ABD ile dost ve müttefikiz.. Yediklerimiz hep müttefik kazığı idi. Onların “ucuz asker deposu”, “sıçrama tahtası” olduÄŸumuz sürece sorun yok. Ama “hayır” dediÄŸimiz de, iÅŸler deÄŸiÅŸiveriyordu!
 
Dünyanın hali böyle. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Gerçeklerin bu kadar açık bir ÅŸekilde ortaya saçıldığı böyle bir zamanda birileri hâlâ gerçeÄŸi görmüyorsa, görmüyorsa deÄŸil, görmek istemiyorsa, gerçeÄŸi görmek istemeyenden daha kör kim olabilir ki!
 
Onlar “Gözleri olup görmeyenler, kulakları olup duymayanlar ve kalpleri olup hissetmeyenlerdir.” Onlar kendilerini “ıslah ediciler” olarak gösteren “Bozguncular” topluluÄŸudur.
 
Selâm ve dua ile.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.