Sosyal Medya

Güncel

İdlib’de rejim güçlerine saldırı: 40 rejim askeri öldü, 80’i yaralandı

Suriye’de silahlı gruplar, gece saatlerinde Esad güçlerine saldırdı. Rusya, saldırıda 40 rejim askerinin öldüğünü duyurdu. Saldırının ardından Esad güçleri, bölgeyi terk etti



Suriye’de bulunan Rusya UzlaÅŸma Merkezi, Ä°dlib kentinde gece saatlerinde gerçekleÅŸtirilen saldırıda 40 rejim askerinin öldüÄŸünü, 80’inin yaralandığını duyurdu.
 
Rusya Savunma Bakanlığına baÄŸlı birimden yapılan açıklamada, saldırıdan dolayı Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi’nde bulunan Esad güçlerinin geri çekildiÄŸi aktarıldı.
 
Rusya UzlaÅŸma Merkezi'nin açıklamasında ÅŸu ifadelere yer verildi:
 
"Suriye ordusu, "Türkistan" grubu tarafından 2'si zırhlı 20 silah yüklü araç ve ağır silahlarla Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi'nde gerçekleÅŸtirilen saldırı sonrası, Ä°dlib'in güneydoÄŸu bölgelerinden çekildi. Çatışma sırasında silahlı gruptan 50 kiÅŸi öldürüldü, 90'ı yaralandı. Suriye hükümetinden 40 asker ölürken, 80'i yaralandı"
 
SANA: Nusra saldırdı
 
Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA), silahlı grupların, rejim güçlerinin bulunduÄŸu Eltah, Ebu Harif ve Semeke’ye ağır silahlar ve bombalı araçlarla saldırdığını kaydetti.
 
Askeri bir yetkiliye dayandırılan haberde, saldırının eski adıyla Nusra Cephesi olan Heyeti Tahrir Åžam tarafından gerçekleÅŸtirildiÄŸi bildirildi.
 
SANA, ölü ve yaralı sayısına iliÅŸkin bilgi paylaÅŸmadı.
 
Silahlı gruplar, saldırının ardından Ä°dlib'deki iki yerleÅŸim bölgesini ele geçirdi.
 
Öte yandan Halep’te 50 silahlı milis, Suriye hükümet güçlerine eÅŸ zamanlı saldırı giriÅŸiminde bulundu.
 
Hava saldırılarında 2 günde 39 sivil öldü
 
Öte yandan Esad güçleri ve Rusya'nın Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi'ne gece geç saatlerden bu yana düzenlediÄŸi saldırılarda 8, son iki günde ise toplam 39 sivil öldü.
 
Muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, Rus savaÅŸ uçakları, gece geç saatlerden bu yana Ä°dlib'in güneyindeki Serakib ilçesi ile Tel Debis, Cuzef, Ernebe ve Tel Nebi Eyyüp köylerine, Halep'in batı ve güney kırsalındaki Ä°karda, Leyramon ve RaÅŸidin bölgelerine, Han Tuman beldesi, Keferhamra ve Halsa köylerine hava saldırısı düzenledi.  
 
Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına göre, Ernebe'de aynı aileden 2'si çocuk 1'i kadın toplam 3 ve Serakib'de 5 olmak üzere, toplam 9 sivil hayatını kaybetti.
 
Saldırılar devam ettiÄŸi için ölü sayısının artmasından endiÅŸe ediliyor.
 
Son iki günde yapılan saldırılarda ölen sivillerin sayısı ise 39'u buldu.  
 
Bu arada hava saldırılarından kaçan sivillerin, Halep ilinin Ä°dlib GerginliÄŸi Azaltma Bölgesi'nde kalan kırsal kesiminden Türkiye sınırı hattı yakınlarına göçü sürüyor.
 
 
 
Independent Türkçe

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.