Sosyal Medya

Güncel

Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı çerçevesinde yürüyüş düzenlendi

Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya gelen ve yürüyüşe katılan on binlerce vatandaş, yürüyüşü tamamladı.



Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüÅŸ sona erdi.
 
Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaÅŸlı çok sayıda vatandaÅŸ, sabahın erken saatlerinde, "Asım'ın nesli asrın yürüyüÅŸünde" sloganıyla "Türkiye Åžehitleriyle Yürüyor" etkinliÄŸine katılmak üzere, Sarıkamış ilçesinin SoÄŸanlı ve Allahuekber DaÄŸları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya geldi. 
 
Kars merkez ve Sarıkamış ilçesinden otobüslerle zirveye taşınan vatandaÅŸlar, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 2 kilometre yürüyerek toplanma alanına ulaÅŸtı. 
 
Birinci Dünya Savaşı'nda Enver PaÅŸa komutasındaki Osmanlı ordusunun, Rus iÅŸgali altındaki toprakları kurtarmak için baÅŸlattığı ve 90 bin askerin ÅŸehit olduÄŸu Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliÄŸe, soÄŸuk havaya raÄŸmen vatandaÅŸlar yoÄŸun ilgi gösteriyor. 
 
 
Toplanma alanına Meclis BaÅŸkanvekili Celal Adan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem KasapoÄŸlu ile Tarım ve Orman Bekir Pakdemirli'nin yanı sıra çok sayıda milletvekili de geldi. 
 
Güzergahta jandarma ve polis ekipleri yoÄŸun güvenlik önlemi aldı. 
 
"Fedakar" ecdadı anmak için bir araya gelen "vefakar" gençler de, ellerinde Türk bayraklarıyla geldikleri toplanma alanında, güvenlik güçleriyle hatıra fotoÄŸrafı çektirdi. Sarıçam ormanları ve karla kaplı tepelere dev Türk bayrakları asıldı. 
 
Erzurum BüyükÅŸehir Belediyesine baÄŸlı Mehteran Takımı çeÅŸitli marÅŸlar seslendirdi. Jandarma Sahil Güvenlik öÄŸrencileri yürüyüÅŸe katılarak dev Türk bayrağı taşıdı. 
 
On binler duaların ardından yürüyüÅŸe geçti 
 
Ellerinde Türk bayrakları bulunan binlerce kiÅŸi, burada Kur'an-ı Kerim okuyup tekbir ve salavatlar getirerek ÅŸehitler için dua ettikten sonra soÄŸuk hava ve kar yağışı altında Ay-Yıldızlı Tören Alanı'na doÄŸru yürüyüÅŸe geçti.
 
YürüyüÅŸte, Bakanlar KasapoÄŸlu ve Pakdemirli ile 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Erzurum Jandarma Bölge komutanı TuÄŸgeneral Semih Okyar ve Ä°l Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan da yer aldı. Katılımcılar, 4,5 kilometrelik yürüyüÅŸün ardından tören alanına ulaÅŸtı.
 
YürüyüÅŸ güzergahındaki evlerde oturan kadınlar ile bazı vatandaÅŸlar, evlerinde yaptıkları yiyecek ve içecekleri yürüyüÅŸe katılanlara ikram etti.
 
 
Ellerinde Türk bayraklarıyla marÅŸlar eÅŸliÄŸinde yürüdüler
 
Bazı vatandaÅŸlar yürüyüÅŸ sırasında "Zannetmeyiniz ki siz öldünüz, siz vatan toprağında açan güldünüz" yazılı dövizleri taşıdı. YürüyüÅŸe katılan emekli askerler topluca komando marşını seslendirerek Türk bayrağı açtı.
 
Bakanlar KasapoÄŸlu ile Pakdemirli yürüyüÅŸe katılan vatandaÅŸlarla sohbet ederek fotoÄŸraf çektirdi.
 
Tören alanında, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulup ÅŸehitler için saygı atışı yapılacak programda, bir subay tarafından Sarıkamış Harekatı'nın tarihi anlatılacak. 
 
 
Bakanlar KasapoÄŸlu ve Pakdemirli'nin konuÅŸma yapması beklenen anma etkinliÄŸi sonunda, Türk Kızılay tarafından katılımcılara yemek ikramında bulunulacak. 
 
EtkinliÄŸin sonunda hava ÅŸartları müsait olursa SOLOTÜRK, tören alanı üzerinde gösteri yapacak.
 
 
 
Kaynak: Anadolu Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.