Sosyal Medya

İran, Irak ve Lübnan'daki gösterilerden Suudi Arabistan'ı sorumlu tuttu

İran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Alaaddin Burucerdi, Irak ve Lübnan'daki protesto gösterilerini Suudi Arabistan'ın desteklediğini söyledi. Lübnan'da halk ile Hizbullah örgütü arasında düşmanlık meydana getirilmeye çalışıldığını öne süren Burucerdi, "Irak ve Lübnan'da düşmanın hileleri geçicidir ve bu merhaleyi de atlatacaklardır. Her iki ülkedeki gösterilerin ömrü Fransa'da aylarca süren krizden daha kısa olacaktır." ifadelerini kullandı.



Ä°ran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Alaaddin Burucerdi, Irak ve Lübnan'daki protesto gösterilerini Suudi Arabistan'ın desteklediÄŸini belirtti.
 
"Suudi Arabistan protestoları teşvik ediyor"
 
Ä°ran Meclisi Haber Ajansına (ICANA) konuÅŸan Burucerdi, "Suudi Arabistan yöneticileri, Irak ve Lübnan'daki gösteriler nedeniyle bayram ediyor ve protestoları teÅŸvik ediyorlar. ABD ve Siyonistler de protesto gösterilerini artırmak için komplo düzenliyorlar." dedi.
Lübnan'da halk ile Hizbullah örgütü arasında düÅŸmanlık meydana getirilmeye çalışıldığını öne süren Burucerdi, "Irak ve Lübnan'da düÅŸmanın hileleri geçicidir ve bu merhaleyi de atlatacaklardır. Her iki ülkedeki gösterilerin ömrü Fransa'da aylarca süren krizden daha kısa olacaktır." ifadelerini kullandı.
 
Ä°ran Meclisi Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu üyesi Alaaddin Burucerdi
 
 
Irak ve Lübnan'daki gösteriler
 
Iraklılar, iÅŸsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliÄŸini protesto etmek amacıyla ülkenin çeÅŸitli bölgelerinde gösteriler düzenliyor. Eylemciler, 1 Ekim'de baÅŸlayan ve Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri gösterilerine dün tekrar baÅŸladı. BaÅŸta BaÄŸdat olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerine yayılan eylemlerde ekim ayının başından bu yana yaklaşık 200 kiÅŸi hayatını kaybetti, 8 bine yakın kiÅŸi de yaralandı.
 
Lübnanlılar, hükümetin iletiÅŸime ve özellikle sosyal iletiÅŸim ağı WhatsApp uygulamasına vergi getirme giriÅŸimine tepki olarak 17 Ekim'de protestolara baÅŸlamıştı. Hükümetin vergi politikalarına karşı devam eden protestolarda, göstericiler ve Hizbullah destekçileri arasında gerginlik çıkmış, örgüt lideri Hasan Nasrallah, dün destekçilerine hitaben yaptığı televizyon konuÅŸmasında, “Lübnan'daki durum, artık uluslararası ve bölgesel politik hedeflerin çemberine girdi.” ifadelerini kullanmıştı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.