Sosyal Medya

Erdoğan ve Putin yarın Soçi'de, Suriye'de ateşkes sonrasını konuşacak

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, yarın Soçi'de bir araya gelecek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin ABD'yle yapılan anlaşma kapsamında Kürt güçlere tanıdığı 120 saatin ardından Suriye'de oluşacak durumu konuşacağını söyledi.



Yarınki kritik zirve hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan UÅŸakov, "BilindiÄŸi üzere yarın 120 saat veya 5 günlük süre doluyor. Sonrasında durumun nasıl geliÅŸeceÄŸini göreceÄŸiz. Liderlerimiz de tam olarak bu konuyu istiÅŸare edecek" dedi.
 
Rusya için temel hususun Suriye ve bölgede uzun süreli istikrarın saÄŸlanması olduÄŸunu anlatan UÅŸakov, bunun yalnızca Suriye'nin birliÄŸinin yeniden tesisiyle mümkün olacağını ve Suriye'deki tüm etnik grupların çıkarlarının gözetilmesini beklediklerini ifade etti.
 
'LÄ°DERLER 7 KEZ YÜZ YÜZE GÖRÜÅžTÜ'
 
UÅŸakov, Putin ve ErdoÄŸan'ın bu yıl 7 kez yüz yüze görüÅŸtüÄŸünü anlattı.
 
Ä°ki liderin düzenli olarak konuÅŸtuÄŸunu ve son telefon görüÅŸmesinin 15 Ekim'de yapıldığını anımsatan UÅŸakov, "Bu görüÅŸme sırasında Suriye'deki durum göz önünde bulundurularak planlanmayan bir çalışma görüÅŸmesi yapılması kararlaÅŸtırıldı" diye konuÅŸtu.
 
'BASIN TOPLANTISI DÜZENLEYECEKLER'
 
Tarafların küçük heyetler dahilinde bir araya geleceÄŸini kaydeden UÅŸakov sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Putin ve ErdoÄŸan'ın baÅŸ baÅŸa görüÅŸmesi de ihtimal dahilinde. Ardından daha geniÅŸ katılımla bir çalışma yemeÄŸi verilecek ve bu sırada bazı ikili iÅŸbirliÄŸi konuları ele alınacak. YemeÄŸin ardından iki lider basın toplantısı düzenleyecek."

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.