Sosyal Medya

Erdoğan etkisiz hale getirilen terörist sayısını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısını açıkladı.



CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Barış Pınarı Harekatı'na iliÅŸkin açıklamalarda bulundu.
 
ErdoÄŸan, Barış Pınarı Harekatı kapsamında etkisiz hale getirilen toplam PKK/PYD-YPG'li terörist sayısını açıkladı. ErdoÄŸan, Barış Pınarı Harekatı'nda 490 teröristin etkisiz hale getirildiÄŸini ifade etti.
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın konuya iliÅŸkin sözleri ÅŸu ÅŸekilde:
 
Sınır ÅŸehirlerimize yapılan saldırılarda 18 vatandaşımız ÅŸehit oldu, 147 vatandaşımız da yaralandı. 18 vatandaşımızın içinde 9 aylık Suriyeli Muhammed'imiz de var. Açtım babasıyla görüÅŸtüm. Babada o sabır, o tahammül her türlü takdirin de üzerindeydi. Harekat alanında da 2 askerimiz ile 16 SMO mensubu ÅŸehit olmuÅŸtur. Yaralı ya da teslim olma suretiyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı 490. Bunların 440'ı öldü, 26'sı yaralı, 24'ü de teslim oldu.
 
Harekatımızın teröristleri hedef aldığı açıkça ortadadır. Sivillerin zarar görmemesi için gösterdiÄŸimiz hassasiyet bunun en büyük ispatıdır.
Tek bir masumun burnunun kanamaması için gayret gösteriyoruz. Operasyonumuzun Kürtleri hedef alması asla söz konusu deÄŸildir. Bu operasyonda en büyük desteÄŸi Suriyeli Kürtlerden alıyoruz. Biz Kürtlere deÄŸil, PKK, onun yan kuruluÅŸları olan PYD/ YPG'ye karşı operasyon yapıyoruz. Biz Suriye'nin kuzeyinde bir terör devletinin kurulmasına müsaade etmeyeceÄŸiz. Suriye'deki varlığımızın tamamen kendi sınırlarımızın güvenliÄŸi ile sınırlı olduÄŸunu belirtmek istiyorum. Suriye'nin toprak bütünlüÄŸü saÄŸlandığında bundan en çok memnun olacak ülke Türkiye'dir.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.