Sosyal Medya

Güncel

Ahmet Davutoğlu yeni partinin ideolojisini açıkladı

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kuracağı partinin ideolojisini açıkladı.



Eski baÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu’nun kuracağı yeni partinin hazırlıkları sürüyor. 

Ä°stifasının ardından “Fidan ÅŸehir” dediÄŸi Manisa’da bir program yapmaya hazırlanan DavutoÄŸlu’nun burada yol haritasını anlatması partileÅŸme süreciyle ilgili bilgi vermesi bekleniyor. 

Yeni parti kurma hazırlığı içinde bulunan eski baÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu, Saadet Partisi Genel BaÅŸkanı Temel KaramollaoÄŸlu’nun ziyaretinin ardından yaptığı son açıklamada, AK Parti dosyasının ihraç kararı sonrası tamamen kapandığını söyledi. Toplumun her kesimine hitap edecek bir parti ve vizyon çalışması yürüttüklerini anlatan DavutoÄŸlu, “YoÄŸun görüÅŸmeler yapıyoruz. Bunlar belli bir aÅŸamaya geldiÄŸinde kamuoyu ile paylaÅŸacağız” dedi.

Duvar'dan Nergis Demirkaya'nın haberine göre, DavutoÄŸlu öncülüÄŸünde kurulacak yeni partinin tüzük ve programında sona gelindi, detaylar üzerinde çalışılmaya baÅŸlandı.

Yeni bir felsefe ile mevcudu tekrarlamayan, duraÄŸanlığa izin vermeyecek, dinamik, içinde özgün kurulların yer alacağı bir tüzük ve program ortaya çıkarılmaya çalışılıyor. Yeni parti çalışmasında yer alan bir siyasetçi, “Yeni yol yöntemler deneyeceÄŸiz. 20 milyon genç var. Özellikle gençler önemli, biz de onlara hitap edecek, onları kapsayacak bir çalışmaya önem veriyoruz. Bu yaratmak istediÄŸimiz ümit, heyecan ve hedef için de çok anlamlı” dedi.

‘Ä°DEOLOJÄ°MÄ°Z ADALET OLACAK’

Kurulacak yeni parti için “Bizim ideolojimiz adalet olacak. Her alanda adalet eksenli siyaset yapacağız” diyen siyasetçi kurucular kurulunda da sona gelindiÄŸini söyledi ama isim vermedi.

OPERASYON PARTÄ°LERÄ°N KURULUÅž SÜRECÄ°NÄ° ETKÄ°LER MÄ°?

Ankara kulislerinde Suriye’ye askeri harekatın yeni partilerin kuruluÅŸ sürecini de geciktirebileceÄŸi yorumları yapılıyor. DavutoÄŸlu ekibi, operasyonla iç siyaset iliÅŸkisi kurulmasını eleÅŸtirerek takvimde deÄŸiÅŸiklik olmayacağı mesajını ÅŸöyle verdi:

“Bu operasyon iç siyaset malzemesi yapılmak istenirse millet bunu görür. Kimse milli meseleler üzerinden siyasi rant devÅŸirmeye kalkmasın. Biz süreci kendimiz tayin ettik, yolumuza devam ediyoruz. Planlamada bu açıdan bir deÄŸiÅŸiklik yok. Hatta sıcak gündemde seslerin kurumsal yapılardan çıkması daha da olumlu olur. Takvim iÅŸliyor. Sosyal olaylarda kesin bir tarih vermek zor olsa da kasım ayı içinde kuruluÅŸ sürecinin resmileÅŸmesi için çalışıyoruz. Program, tüzük, kurucular kurulu, parti ismi ve logo üzerinde çalışmalar devam ediyor. KuruluÅŸun ardından teÅŸkilatlanma, il ilçe örgütlerinin kurulması ve bunların ardından da hızla büyük kongre yapılacak.”

Ä°HRAÇ SONRASI Ä°LK PROGRAM MANÄ°SA’DA

Parti kuruluÅŸ çalışmaları nedeniyle yoÄŸun bir mesai içinde bulunan DavutoÄŸlu’nun bu süreçte sadece Manisa’da bir program yapması bekleniyor. 18 Ekim’de yapılacak Manisa programıyla ilgili bilgi aldığımız bir siyasetçi, “DavutoÄŸlu önceki il programlarında içeriden eleÅŸtirilerde bulunuyordu, çünkü parti üyesiydi. Ä°hraç kararı sonrası istifa ettikten sonra ilk programı Manisa’da olacak. Bu açıdan önemli. Manisa’da yapacağı konuÅŸmada yol haritasını anlatacak, partileÅŸme süreciyle ilgili bilgi verecek. KonuÅŸmasında Türkiye’ye dair, gelecek tasavvuruna dair de açıklamalarda bulunacak” dedi.

ÅžEHRE YENÄ° FÄ°DAN

DavutoÄŸlu’nun ilk kez yeni partiyle ilgili somut açıklamalar yapması beklenen Manisa’nın özellikle seçilip seçilmediÄŸi de merak konusu oldu. BaÅŸbakanlık yaptığı dönemde katıldığı bir mitingde DavutoÄŸlu Manisa için, “Manisa’nın manevi dergahına yüz sürmeye geldim. 17 ÅŸehzade, 7 Osmanlı cihan padiÅŸahı yetiÅŸtiren Osmanlı’ya selam olsun. Devletimizin irfanının, hikmetinin, adaletinin yeÅŸerdiÄŸi devlet fidanlığı Manisa’ya selam olsun. Manisa her köÅŸesiyle bizim hikmetimizin irfanımızın yeÅŸerdiÄŸi kenttir” diye konuÅŸmuÅŸtu. DavutoÄŸlu’nun Manisa’ya “Fidan ÅŸehir” dediÄŸini hatırlatan bir siyasetçi, “DavutoÄŸlu fidan ÅŸehre yeni bir fidan dikmeye gidiyor” dedi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.