Sosyal Medya

İstanbul Sözleşmesi Ahmet Şimşirgil ve Özlem Zengin'i birbirine düşürdü

Ahmet Şimşirgil, Tokat'taki kitap fuarındaki imza gününün AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin tarafından iptal ettirildiğini iddia etti. Şimşirgil'e Özlem Zengin'den cevap geldi.



Marmara Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ÖÄŸretim Üyesi ve Türkiye gazetesi yazarı Prof.Dr. Ahmet ÅžimÅŸirgil, Tokat'taki kitap fuarındaki imza gününün AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin tarafından iptal ettirildiÄŸini iddia etti.
 
Prof. Ahmet ÅžimÅŸirgil için Tokat'ta düzenlenecek kitap fuarında bir imza günü tertip edilecekti. Ancak ÅžimÅŸirgil'e göre bu organizasyon AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin tarafından engellendi. Ahmet ÅžimÅŸirgil konuya iliÅŸkin olarak sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşımda bulundu. ÅžimÅŸirgil, 26 Temmuz'da Türkiye Gazetesi’nde kaleme aldığı Ä°stanbul SözleÅŸmesi ile ilgili yazısından Özlem Zengin’in rahatsız olduÄŸunu bu sebeple de imza gününü iptal ettirdiÄŸini iddia etti.
 
AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Özlem Zengin için “saygısız” diyen Ahmet ÅžimÅŸirgil ÅŸu ifadeleri kullandı:
 
''Ä°stanbul sözleÅŸmesi nesilleri mahveden, aileyi çökerten bir anlaÅŸmadır. Ben bunun yanlışlığını her vesile ile ve her zaman dile getireceÄŸim ve bundan asla dönmeyeceÄŸim. Ancak Özlem Zengin hanımın yaptığı fikre hür düÅŸünceye ve tarihe saygısızlık ve en büyük darbedir. Bir ilim adamı okuyucularıyla buluÅŸturulmaması en büyük haksızlıktır.''
 
ÖZLEM ZENGÄ°N'DEN AÇIKLAMA: TALÄ°MAT VERMEDÄ°M
AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Özlem Zengin, sosyal medya hesabı aracılığıyla Ahmet ÅžimÅŸirgil'e cevap verdi. ÅžimÅŸirgil tarafından ÅŸahsına yöneltilen iddialar hakkında konuÅŸan Zengin, "Tokat’taki kitap fuarı için hiç kimseyle alakalı olumlu olumsuz bir talimat veya bir talebim olmamıştır" dedi.
 
AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Özlem Zengin'in konuya iliÅŸkin açıklaması ÅŸu ÅŸekilde:
 
“Kendisiyle daha önce hiç yüzyüze gelmediÄŸim, baÅŸka bir ÅŸekilde de muhatap olmadığım bir kiÅŸi sosyal medyada ÅŸahsımı itham ederek bazı mesajlar paylaÅŸmaktadır. Ben Tokat Milletvekili ve AK Parti Grup BaÅŸkanvekili olarak, emir, talimat vererek siyaset yapan biri deÄŸilim; siyasette böyle bir tarzım da hiçbir zaman olmamıştır. Tokat’taki kitap fuarı için de hiç kimseyle alakalı olumlu olumsuz bir talimat veya bir talebim olmamıştır. KöÅŸe yazarları nasıl bazı kiÅŸiler ve konularla alakalı rahatsızlıklarını ifade etme hakkına sahipse, siyasetçiler de aynı hakka sahiptirler. Ancak kim olursa olsun, deÄŸerlendirmelerimi asgari nezaket kuralları içinde yapmaya itina gösteririm; bunu herkesten de beklerim. Bilhassa muhatapları kadınlar olunca, üstenci ve aÅŸağılayıcı bir uslupla konuÅŸmayı tercih edenlerle alakalı olumsuz deÄŸerlendirmelerimi TBMM Genel Kurulu dahil her ortamda yaparım. SöylediÄŸim her sözün yaptığım her iÅŸin arkasında dururum; söylemediÄŸim sözden yapmadığım iÅŸten dolayı muaheze olunmayı da reddederim. Kendilerine, fikirlerine, kelimelerine yeteri kadar güvenmeyen bi-edebler Istanbul SözleÅŸmesi’ni ya da Kadem’i bahane ederek saldırıyorlar. Aslında onlar için mesele kesinlik bu deÄŸil! Kullandıkları uslup dil hınç dili; bir kesim için Ak Partiye saldırının yeni maskesi bu.”
 
AHMET ŞİMŞİRGÄ°L'DEN ÖZLEM ZENGÄ°N'E CEVAP
AK Parti Grup BaÅŸkanvekili Özlem Zengin'in Ahmet ÅžimÅŸirgil'in iddialarına iliÅŸkin yaptığı açıklama sonrası ÅžimÅŸirgil'den Zengin'e cevap geldi. ÅžimÅŸirgil, "Programın iptali üzerine araya giren bir yöneticiye, “Hoca beni arasın özür dilesin” demiÅŸtiniz? Bu iÅŸte bir dahliniz yoksa neden böyle bir talepte bulundunuz." ifadelerini kullandı.
 
Ahmet ÅžimÅŸirgil'in Özlem Zengin'e cevabı ÅŸu ÅŸekilde:
 
1-Tokat Milletvekili Özlem Zengin, Kitap fuarına müdahale ettiÄŸini inkar ediyor. Belediye beni davet etti ve günlerdir afiÅŸim meydanlardadır. Hal böyle iken TimaÅŸ’ı arayıp hocayı geri çekin diyenler kimlerdi ve kimin adını verdiler?
2-TimaÅŸ sorumlusuyla belediyede görüÅŸen Kent konseyi bÅŸk. ve Bld.bÅŸk.yrd.sı iptal talebenin kimden geldiÄŸini söylediler? Programın iptali üzerine araya giren bir yöneticiye, “Hoca beni arasın özür dilesin” demiÅŸtiniz? Bu iÅŸte bir dahliniz yoksa neden böyle bir talepte bulundunuz.
3-Açıklama cümlelerinizin arasına sıkıştırmış olduÄŸunuz, “Kadınlara üstenci ve aÅŸağılayıcı bakış” ifadenizin muhatabı kimdir ve neden böyle bir sözü söyleme ihtiyacı hissettiniz. Bunun imza günü iptali ve konu ile ne baÄŸlantısı var?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.