AK Parti: Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacak
![](resimler/detay/189126.jpg?1570307287)
Follow @dusuncemektebi2
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yeni yargı reformu çerçevesinde yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacağını belirterek bunun AK Parti iktidarları dönemine damgasını vuracak çalışmalardan biri olacağını söyledi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Kızılcahamam Eliz Hotel'de düzenlenen AK Parti 29. Ä°stiÅŸare ve DeÄŸerlendirme Toplantısı devam ederken, basın çadırında düzenlediÄŸi toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Toplantıda kongre sürecinin nasıl iÅŸleyeceÄŸi, takvimin nasıl yürüyeceÄŸinin paylaşıldığını aktaran Çelik, AK Parti TBMM Grup BaÅŸkanı Naci Bostancı tarafından TBMM'deki çalışmalarla ilgili bilgi verdiÄŸini söyledi.
TBMM'nin gelecek gündeminin çok önemli olduÄŸunu, yargı reformu gibi kapsamlı paketlerin inceleneceÄŸini dile getiren Çelik, "Bunun tabii uzlaÅŸmayla gerçekleÅŸmesini arzu ediyoruz ama tabii bu tartışılacaktır, sayın milletvekilleri bu konulardaki kanaatlerini belirteceklerdir." diye konuÅŸtu.
Yeni bir insan hakları eylem planı
"Yeni bir insan hakları eylem planı hazırlanacak. Ä°ktidarlarımız dönemine damgasını vuracak iÅŸlerden bir tanesi olacak" diyen Ömer Çelik, buna çok önem verdiklerinin altını çizdi. Adalet Bakanlığının bu çalışmayı yaparken bütün bileÅŸenlerin, aktörlerin, bireylerin buna katkısını talep ettiÄŸini aktaran Çelik, "Ä°nsan hakları eylem planı, aynı ÅŸekilde bizim evrensel dünyaya karşı hangi standartlarla baktığımızı, evrensel dünyadaki standartlara karşı cevabımızın ne olduÄŸunu, bununla ilgili nasıl bir uyumlaÅŸtırma içinde olduÄŸumuzu gösterecek." dedi.
VatandaÅŸların yargılama süreleri konusundaki belirsizlikten zarar gördüÄŸünü aktaran Çelik, "VatandaÅŸa makul bir yargılama süresi verilecek. Senin davan ÅŸu kadar zaman içerisinde bitecek diye vatandaÅŸ lehine bir düzenleme yapılacak." diye konuÅŸtu.
Havalimanlarında insanların bilmedikleri bir suçtan veya aranmadan dolayı alıkonulduklarını da belirten Çelik, bu konudaki maÄŸduriyetin de giderileceÄŸini söyledi. Bu konuların özgürlük, güvenlik dengesi gibi belli bir paradigmaya sıkışmış olarak tartışıldığına iÅŸaret eden Çelik, ÅŸu deÄŸerlendirmeyi yaptı:
"Türkiye, terörle çok yoÄŸun mücadele eden bir ülke. Bunu aldığı zaman, hemen özgürlük güvenlik dengesi içinde bir ikilemin içerisine sokulmaya çalışılıyor, aldığı tedbirler çerçevesinde. Bütün bunlar gösteriyor ki terörle mücadele konusundaki performansımızı artırırken aynı zamanda özgürlükler konusundaki performansımızı da artırıyoruz. Devletten vatandaÅŸa bakan bir göz deÄŸil, vatandaÅŸtan devlete bakan bir gözle, vatandaşın talimatıyla ÅŸekillenen bir devlet iÅŸleyiÅŸiyle hem özgürlük süreçlerini, ifade hürriyeti, insan hakları eylem planı gibi süreçleri yükselteceÄŸiz hem de terörle mücadele konusundaki kararlılığımızı pekiÅŸtireceÄŸiz."
Henüz yorum yapılmamış.