Sosyal Medya

Kılıçdaroğlu: Deprem vergileri nereye harcandı?

AKOM'da Ekrem İmamoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Ağustos depreminden sonra toplanan vergileri hatırlatarak, "Ne oldu o deprem vergileri? Nereye gitti o deprem vergileri?" diye sordu. İmamoğlu, deprem toplama alanlarının bir çoğunun tanıma uygun olmadığını söyledi.



CHP Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu, AKOM’da Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Ekrem Ä°mamoÄŸlu ile birlikte açıklama yaptı. KılıçdaroÄŸlu, depreme hazırlık konusunda iktidarı eleÅŸtirirken, toplanan vergileri sordu.
 
17 AÄŸustos Marmara Depremi sonrasında deprem vergileri, vergi yasaları çıktığını anlatan KılıçdaroÄŸlu, “Bu ülkenin 80 milyonu gönüllü olarak gitti vergilerini ödedi. Yaralar sarılacaktı. Ä°stanbul baÅŸta olmak üzere deprem riski yaÅŸayan bütün bölgeler depreme dayanıklı hale gelecekti” dedi. KılıçdaroÄŸlu sözlerine ÅŸöyle devam etti: “Åžimdi deÄŸerli arkadaÅŸlar ÅŸu soruyu sormaktan edemiyorum. Ne oldu o deprem vergileri? Nereye gitti o deprem vergileri? Devleti yöneten insanların, geleceÄŸi görmesi lazım. Devleti yöneten insanların, 16 milyon kiÅŸinin risk altında yaÅŸadığı Ä°stanbul’u riskten nasıl kurtarırız hesaplarını yapmaları lazım. 1999 – 2019… Aradan geçmiÅŸ 20 yıl. 20 yıl geçmiÅŸ ÅŸimdi hala baÅŸladığımız noktadayız. Ben bunu sormak zorundayım. Kimin için? Risk altında bulunan 16 milyon insanın hakkını savunmak için sormak zorundayım. Ülkeyi yönetenlerin bunun hesabını vermesi lazım. Nereye gitti bu paralar?”
 
Ä°ÅžBÄ°RLİĞİ Ä°ÇÄ°NDE Ä°STANBUL’U KURTARMAK ZORUNDAYIZ
 
“Biz süreci baltalamak gibi böyle bir düÅŸünce elbetteki olamaz. Ä°ÅŸbirliÄŸi içinde bu bataktan Ä°stanbul’u kurtarmak zorundayız. Ben ÅŸundan yüzde yüz eminim. Ä°stanbul’daki bütün belediye baÅŸkanlarımız, sadece CHP’li deÄŸil diÄŸer partili belediye baÅŸkanlarımız da.. ElbirliÄŸi ile elbetteki çalışacaklardır. Riski aÅŸmak için elbetteki mücadele edeceklerdir. Ama temel soru ÅŸu; 1999 – 2019 neden bu kadar uzun süre beklendi.”
 
Ä°MAMOÄžLU: GERÇEKLERLE YÜZLEÅžECEĞİZ
 
Ekrem Ä°mamoÄŸlu da, “Deprem toplanma alanlarıyla ilgili rakamlar veriliyor. 2 bin 859 adet alandan bahsediliyor. Ne yazık ki bu alanların bir çoÄŸu deprem toplanma alanı tanımına uymuyor. Deprem toplanma alanlarının bir tanımı, ölçeÄŸi gibi alt yapısı olmalıdır. Ä°stanbul’da deprem toplanma alanları konusunda karnemiz zayıf. Bu konuyu hep birlikte çalışacağız” dedi. Ä°mamoÄŸlu ÅŸöyle devam etti: “Biz kafamızı kuma gömecek durumda deÄŸiliz. Bu sorunun siyasi partisi olmaz. Gerçeklerle yüzleÅŸeceÄŸiz, yüzleÅŸirken çözümler üreteceÄŸiz. Bir yandan da dua edeceÄŸiz ki deprem Ä°stanbul’a geç gelsin. Bu sırada hasar tespit edilen binalarla ilgili süreç devam ediyor. Åžüphesi olan vatandaÅŸlarımıza yönelik hizmetler gerçekleÅŸiyor. Ä°BB’nin teknik koÅŸulları bir çok konuda iyi seviyede. Bir günde 360 bin kiÅŸiye yemek imkanı saÄŸlayacak bir lojistik merkezi vardır. Ä°stanbul’un yapılaÅŸma ve deprem toplanma alanı sorununu aÅŸmak için bir seferberliÄŸi baÅŸlatmış durumdayız.” 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.